Bajta
Zgodilo se je


Otroški zborček iz Raven nastopil v Ljubljani PDF natisni E-pošta
Prispeval Mateja Hovnik, foto: Maja Kotnik   
Torek, 11 Oktober 2011 20:00

V sredo, 5. oktobra 2011 je zborček vrtca Ravne na Koroškem pod vodstvom ge. Maje Ocepek zapel slovensko himno na svečani podelitvi Nagrad na področju šolstva v Ljubljani.

Pot z avtobusom smo pričeli ob 13. 30 uri in se odpravili novi dogodivščini naproti.  Za pestrost izleta so poskrbeli otroci, saj so vso pot prepevali in bili dobre volje, tako je vožnja do Ljubljane hitro minila. Po generalki, ki so jo otroci skupaj z režiserjem dobro opravili, smo na nastop čakali dolgi dve uri, kateri smo izkoristili za prijetno druženje in igro. Skupaj s starši smo se pripravili za nastop in ob 18. uri je bil za vse nas zelo pomemben trenutek.

Zborček je nastopil v Ljubljani.

Stopiti na oder, zapeti slovensko himno, si ogledati samo prireditev in se udeležiti pogostitve na državnem nivoju, so za marsikaterega otroka in starša le sanje. Zato vsem nastopajočim otrokom čestitamo in jim želimo še veliko uspehov na glasbenem področju. Seveda pa gre posebna zahvala vsem staršem, ki so nam pomagali, nas spodbujali in spremljali na tej poti. Hvala tudi sponzorjem: Občini Ravne na Koroškem, Zip centru, Petrol energetiki, Četrtni skupnosti Čečovje in Trg, ZZZS, Zavodu za zdravstveno varstvo, Koroškemu zavodu za kulturo, Metalu Ravne, Kogradu IGM, Koma baru Ravne, Frizerskemu salonu Simona Horvat, ki so finančno pomagali pri organizaciji in nabavi materiala.

Hvala gospe ravnateljici Mariji Meh, ki je glavni »krivec« za to nepozabno dogodivščino in hvala ge. Maji Ocepek za ves trud, voljo in čas, ki ga je vložila v samo delo in ga preživela z nami. Tako smo postali bogatejši, polni lepih vtisov, doživetij in trenutkov, ki smo jih preživeli skupaj.


 
Nov uspešen vikend za koroške plesalce PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: KPK Devžej   
Nedelja, 09 Oktober 2011 19:45

Na državnem prvenstvu v desetih standardnih in latinskoameriških plesih, ki je potekalo v  soboto, 8. oktobra, v Medvodah, sta Timotej Šlaher in Blažka Vranarčič, v kategoriji pionirjev osvojila drugo mesto in tako postala letošnja državna podprvaka. Na odlično četrto mesto v isti starostni kategoriji sta se uvrstila tudi Teo Trost in Tia Sudar.

Državna pionirska podprvaka

En naslov državnih prvakov v desetih plesih je odšel tudi na Koroško, saj je med mladinci ta naslov suvereno osvojil Marcel Vodenik skupaj s svojo soplesalko Giovano Klarič. Marcel Vodenik svojo uspešno športno plesno pot začel prav v KPK Devžej. Ostali trije pari KPK Devžej so solidno odplesali svoj nastop na letošnjem državnem prvenstvu v desetih plesih.

 
Projektni teden na OŠ Radlje ob Dravi PDF natisni E-pošta
Prispeval Blanka Dlopst, foto: Zoran Ogrinc   
Petek, 07 Oktober 2011 19:20

V prvem oktobrskem tednu tega šolskega leta se je na OŠ Radlje ob Dravi odvijal projektni teden. Dejavnosti pod skupnim naslovom ZDRAV NAČIN ŽIVLJENJA so bile pestre, vse pa uglašene na misel, da je potrebno otrokom in tudi njihovim staršem približati skrb za zdrav osebnostni in telesni razvoj.

Projektni teden v Radljah ob Dravi

Iz učilnic smo se v tem tednu, ko se nam je pridružilo še neverjetno lepo vreme, razpršili po bližnjih hribčkih in gozdovih pa tudi v kakšen oddaljenejši konec Slovenije smo pogledali.

Poleg zaposlenih na šoli smo vključili tudi zunanje sodelavce – Zdravstveni dom Radlje, Zavod za zdravstveno varstvo Ravne na Koroškem, Zavod za gozdove Radlje, Pekarna Radlje, Planinsko društvo Radlje, ŠKTM Radlje, Malčkov šport, Plesno šoloDevžej, Plesno-rekreacijski klub Harmonija in Studio Val.

Zaključne dejavnosti smo izvedli v četrtek dopoldan in popoldan. Potekale so različne delavnice (športno-ritmične, atletske in plesne), za razburljiv zaključek pa so poskrbeli nogometni navdušenci. Pomerile so se ekipe učencev, staršev in učiteljev.


 
Ta petek bo na Ravnah potekal športni sejem PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sreda, 05 Oktober 2011 15:31

Mladinski svet RavneV petek, 7. oktobra, bo med 8.00 in 14.00 uro v telovadnici osnovne šole Prežihovega Voranca na Ravnah potekala predstavitev različnih športnih dejavnosti prisotnih v kraju - vse od hokeja, borilnih veščin, pa do smučanja, nogometa in še mnogo drugih. Obiskovalci bodo lahko v živo videli tudi športni enoti Slovenske vojske in Policije, ki imata med svojimi vrstami mnogo znanih vrhunskih športnikov.

Organizator, Mladinski svet Ravne na Koroškem, vabi vse, ki jih šport zanima in ki se morda želijo priključiti h kateremu od kolektivov, pa tudi tiste, ki jih zanima, kaj bodo športna društva pripravila - obljubljajo namreč tudi nekaj presenečenj. Častni pokrovitelj prireditve je predsednik države dr. Danilo Türk, za vstopnino pa ne boste odšteli nič.

 
Poskusne delavnice projekta Simbioz@ v Slovenj Gradcu PDF natisni E-pošta
Prispeval Ana Pisar   
Ponedeljek, 03 Oktober 2011 10:39

V petek, 23. septembra, je v prostorih Mocisa v Slovenj Gradcu brnel zvok računalnikov, klikanja miške ter tipkanja po tipkovnici. Odvijala se je namreč še ena poskusna delavnica (v Sloveniji se jih je odvilo že okoli trinajst) vseslovenskega prostovoljskega projekta Simbioz@, o katerem lahko več preberete tukaj in o katerem smo že pisali tukaj.

Simbioza

Pilotne delavnice se je udeležilo deset vedoželjnih predstavnikov starejše generacije, ki so se želeli pobližje seznaniti z računalnikom in internetom. Radovedni in pripravljeni na nove podvige so spoznavali e-svet ter ob koncu veselo prikimavali, da so se veliko novega naučili. "Delavnice so izpolnile moja pričakovanja. Sem zadovoljna, naučila sem se veliko stvari in hkrati utrdila znanje, ki sem ga že imela," je o svojih izkušnjah z delavnicami dejala Irena.

Izraze navdušenja in smeha pa je bilo moč videti tudi na obrazih mladih prostovoljk, ki so starejšim omogočile pozitivno izkušnjo z računalnikom. »Vesela sem, da sem lahko pomagala starejšim. Zelo sem zadovoljna, v vlogi prostovoljke bi se še preizkusila, bilo mi je namreč zares zanimivo,« je o svoji prostovoljski izkušnji dejala Maša. Dejala je tudi, da razmišlja, da se bo kot prostovoljka prijavila tudi v glavnem tednu akcije, ki bo potekal od 17. do 21. oktobra.


Prostovoljski projekt Simbioz@ pa se je minuli petek predstavil tudi na Festivalu drugačnosti, ki se je prav tako odvijal v Slovenj Gradcu. Prijazne ter nasmejane punce iz ekipe Simbioz@ so starejšim mimoidočim ter na stojnicah predstavljale projekt, ter jih navduševale nad prijav k brezplačnim delavnicam.

Spodaj pa še enkrat informacije o lokacijah brezplačnih delavnic na Koroškem:

• Črna na Koroškem – Osnovna šola Črna na Koroškem;
• Dravograd – Knjižnica Dravograd;
• Muta – Knjižnica Muta;
• Podvelka – Osnovna šola Brezno Podvelka, Osnovna šola Brezno Podvelka – Podružnična šola Kapla na Kozjaku;
• Radlje ob Dravi – Knjižnica Radlje ob Dravi;
• Ravne na Koroškem – Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika in Mladinski zavod Kompleks;
• Slovenj Gradec – Druga osnovna šola Slovenj Gradec, Knjižnica Ksaverja Meška, MOCIS – Center za izobraževanje odraslih Slovenj Gradec.

Prijave na www.simbioza.eu in na brezplačni telefonski številki 080 47 47.

 
<< Začetek < Prejšnja 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Naslednja > Konec >>

Stran 29 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti