Bajta
Zgodilo se je


Prebeg Bukovnika in Zanoškarja k Jankoviću? PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Torek, 25 Oktober 2011 14:00

Pred dobrim tednom je postalo jasno, da se vezi med županom Slovenj Gradca Matjažem Zanoškarjem in DeSUS dokončno krhajo. Močno načete so bile že ob vsiljevanju kandidature za okoljsko ministrstvo pred letom in pol (glej kolumno "Zanoškar, ne igraj se z ognjem?!"), da Zanoškar skoraj zagotovo ne bo več DeSUSov kandidat pa je postalo jasno po tem, ko ga ni bilo na strankinem kongresu, nato pa se je konec prejšnjega tedna sestal še z županom Ljubljane Zoranom Jankovićem.

Po poročanju današnjega Dela pa je očitno podobnih misli glede Socialnih demokratov tudi župan Radelj ob Dravi in (zaenkrat še) poslanec te stranke, Alan Bukovnik, ki je očitno močno nezadovoljen z vodstvom in vodenjem SD.

Glede na Zanoškarjevo "fleksibilnost" in skrajno pragmatičnost pri izbiri strank, bi napovedani prebeg k Jankovićevi listi poimenovani Pozitivna Slovenija težko označili kot nenavaden, Bukovnikova nedavna napoved podpore ljubljanskemu pretendentu za premiersko mesto pa je vendarle manjše presenečenje. Poleg članstva v stranki (za Zanoškarja nekaj časa sploh ni bilo jasno ali formalno je član DeSUS ali ne) je Bukovnik namreč tudi predsednik lokalnega odbora in območne zveze SD.

Še toliko bolj zanimivo je, da niti Zanoškar niti Bukovnik formalno ne nameravata izstopiti iz svojih trenutno še matičnih strank. Po besedah Bukovnika ga iz stranke lahko kvečjemu izključijo, Zanoškar pa v DeSUS nima višjih funkcij in je vanjo najbrž prej kot zaradi ideoloških razlogov (ki bi jih v napol interesni skupini preoblikovani v stranko imel težko) vstopil zaradi zahtev stranke, po tem ko je uspešno kandidiral na prejšnjih državnozborskih volitvah, kjer je prejel tudi višji odstotek glasov od predsednika stranke Karla Erjavca. Predvsem v Zanoškarjevem primeru zato tudi ni povsem jasno, kaj ga v stranki še zadržuje.

Alan Bukovnik (levo)
Alan Bukovnik (levo) očitno kani letos raje nazdravljati Jankoviću kot Pahorju.

 
Ulice otrokom (FOTO) PDF natisni E-pošta
Prispeval Jasna Bezjak Završnik   
Nedelja, 23 Oktober 2011 21:47

Na Osnovni šoli Prežihovega Voranca na Ravnah na Koroškem smo se tudi v letošnjem šolskem letu odločili, da za en dam zapremo dovoz do šole in ulico podarimo otrokom za igro. Največja motivacija je naša želja, da bi bilo zmeraj tako. Že ves september smo se v prvem, drugem in tretjem razredu pogovarjali o varnih poteh v šolo, o cestno prometnih predpisih. Vsi smo se odpravili tudi na poučni sprehod. Tudi letošnje leto sodelujemo v projektu Pasavček, kjer bomo svoje znanje še poglobili.

Ulice otrokom

13. oktober pa je bil dan naših otrok. Najprej smo se v razredu pogovorili, zakaj cesta ni igrišče. Nato pa smo se odpravili pred šolo in našo ulico z velikim veseljem porisali s kredami. Nastale so prave male umetnije. Izpod kred so prihajali avtomobili, semaforji, prometni znaki, otroci … Nato pa je nekaj časa ostalo še za igro. Spomnili smo se iger "Zemljo krast, Fučka, Črna kuharca ...". Te igre so zadnje čase kar pozabljene, velikokrat tudi zaradi neprimernega prostora za igro. V parku ali telovadnici pač ne moremo risati na tla. Čeprav je bil ta dan mrzel, nas ni nič zeblo. Grela nas je igra in misel, da smo vsaj en dan lahko na ulici in vsaj en dan lahko cesta postane igrišče!

Fotogalerija

 
Kulturni mozaik z Esadom Babačičem PDF natisni E-pošta
Prispeval Simona Šuler Pandev   
Četrtek, 20 Oktober 2011 08:27

V četrtek se je v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika na Ravnah v okviru Kulturnega mozaika predstavil pesnik, pisatelj in novinar Esad Babačič, ki sodi med najbolj samosvoja pesniška imena na Slovenskem. Poezijo je pričel pisati v rani mladosti, ko je sodeloval z legendarno pankovsko skupino Via ofenziva.

Esad Babačič

Dela kot novinar na RTV Slovenija, nastopal pa je tudi v epizodnih filmskih vlogah ter posnel dokumentarec Kozara-Ljubljana-Kozara, s katerim je bil nagrajen na Festivalu neodvisnega filma in videa. Je tudi pisec kolumn za različne revije in časopise ter avtor številnih vrhunskih televizijskih portretov slovenskih športnikov. V zadnjem času pa vodi novo oddajo na Radiu Slovenija 1 z naslovom Hotel Romantika, kjer je zaposlen kot "receptor". Najprej je pred zbranim občinstvom bral svojo poezijo, potem pa se je razgovoril še o drugih vidikih svojega življenja in dela.

 
Crème de la crème stand-up komedije na Ravnah PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sreda, 19 Oktober 2011 18:56

Društvo KKD v soboto, 22. 10. 2011, v Kulturnem domu Ravne na Koroškem organizira največji festival stand-up  komedije na Koroškem, Crème de la Crème.

Na festival bodo nastopili Tin Vodopivec, Boris Gorenc – Pižama, Ranko Babič – Ranc ter Anamarija Mitič, program pa bo povezoval Dalibor Božič – Buco. Vsi štirje nastopajoči so uveljavljeni komedijanti, ki so svoj humor slovenski širši javnosti že mnogokrat predstavili. Tin Vodopivec je komu mogoče znan iz Festivala Punč in nastopov na oddaji NLP, Pižama je nastopil v nekaterih slovenskih filmih, povezoval pa je tudi Viktorje 2011, Ranko Babič igra v Kursadžijah na Pink TV prav tako pa je soustvarjalec B&B showa, Anamarija pa je ena izmed nastopajoči v gledališki predstavi XXL Bejbe.

Cena vstopnice je 7 € in jo je možno kupiti preko spletnega portala mojekarte.si, pri TIC Ravne ali na vseh Petrolovih bencinskih servisih(kjer omenite, da gre za Festival komedije Creme de la creme v Kulturnem domu Ravne preko sistema Cankarjev dom - prodaja, mojekarte.si).

Festival smeha na Ravnah

 
To sredo se bo na Prevaljah predstavila Civilna zaščita PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Ponedeljek, 17 Oktober 2011 07:15

Ste naredili vse za varen dom?Civilna zaščita občine Prevalje vabi v okviru predstavitve delovanja in organizacije Civilne zaščite (CZ) občane na predstavitev v sredo 19.10.2011 ob 16 uri na parkirišče pri Družbenem domu. Na samem kraju dogodka boste lahko videli delovanje CZ, predstavitev vaje s strani PGD Prevalje eksplozije jeklenke plina in vžig olja na štedilniku.

Dobili boste lahko tudi informacije kako se vključiti kot prostovoljec v delo CZ in vse ostale informacije, ki vas zanimajo. Med samim dogodkom bomo sprejemali prijave za nove člane, prav tako bomo pekli kostanj in poskrbeli za osvežitev z domačim jabolčnik sokom.

Vabljeni vsi, ki vas zanima sodelovanje in delovanje pri Civilni zaščiti občine Prevalje, lahko pa tudi pokličete poveljnika občine Prevalje Igorja Hudopiska na telefon (040 431 032) in z veseljem boste dobili odgovore na vprašanja, ki vas zanimajo. V primeru slabega vremena bo predstavitev naslednji dan v četrtek 20.10.2011 ob 16. uri. Vabljeni.

 
<< Začetek < Prejšnja 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Naslednja > Konec >>

Stran 28 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti