Bajta
Zgodilo se je


Z zvijanjem palačink proti težavam PDF natisni E-pošta
Prispeval Maša Špiler, foto: Rok Felkar   
Četrtek, 29 December 2011 12:55

V četrtek, 22. 12., je pred Tušem na Ravnah potekala akcija  "Zvij palačinko namesto jointa", v kateri so organizatorji - rod Koroških jeklarjev v sodelovanju z Mladinskim svetom Ravne - z akcijo peke palačink želeli opozoriti na vedno večje stiske  s katerimi se soočajo mladi. Ravno praznični čas, ko se vsi veselimo, je po mnenju organizatorjev tisti, ko pogosto pozabimo  na probleme, ki pestijo mladino. Mimoidočih, ki so si zaželeli palačinke ni manjkalo, ali so ob  zastonj palačinkah  pomislili na probleme, na katere opozarja akcija pa je že druga zgodba. Sicer pa se tudi taborniki sami zavedajo, da s tovrstno prireditvijo ne morejo spremeniti veliko, lahko pa vsaj pokažejo, da jim ni vseeno in ob enem razveselijo še kakšnega mimoidočega.

Mladi Ravenčani so zvijali palačinke


 
Lutkovna igrica "Pravljično drevo" PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sobota, 24 December 2011 23:40

Predpraznični utrip je otrokom ravenskih šol in vrtcev z lutkovno igrico Pravljično drevo polepšala lutkovna skupina Osnovne šole Prežihovega Voranca z nastopi v kulturnem centru Ravne in Osnovni šoli Kotlje.

Pravljično drevo

Predstava pripoveduje o malemu drevesu, ki s pomočjo živali zraste v veliko drevo, to pa se živalim kasneje zahvali za pomoč tako, da jim ponudi bivališče, ko ga potrebujejo. Tudi sicer je ravensko mestno jedro v teh dneh polno prazničnih prireditev, združenih pod imenom Čarobni dnevi, v katera se vključuje vrsta društev pod okriljem TIC Ravne.

 
Taborniki v prazničnem času zelo dejavni PDF natisni E-pošta
Prispeval Rod Koroških jeklarjev Ravne   
Torek, 20 December 2011 17:29

Kot vsako leto v decembru, smo tudi letos taborniki iz roda Koroških jeklarjev Ravne izvedli taborniško čajanko. Dogajanje je bilo pestro - med drugim smo izvedli novoletno tombolo, nastop podmladka, nastop taborniškega ansambla Kilan Mamnik, ki nam je pričaral pravo prednovoleto vzdušje, obiskal nas pa je tudi taborniški Dedek Mraz, kateri je s pomočjo donatorjev najmlajše tabornike tudi obdaril. Hvala vsem donatorjem, pričarali ste nasmeh na obraz otrok.

Taborniki v KMKC Kompleks

V soboto smo v prostorih KMKC Kompleks izvedli taborniško novoletno delavnico, na kateri smo izdelovali raznovrste okraske. Program je bil pester in zanimiv. Zelo smo veseli, da se je delavnice udeležilo veliko tabornikov kot tudi drugih otrok, da smo jim polepšali veseli december. Za pomoč pri organizaciji se zahvaljujemo KMKC Kompleks.

Zvij palačinko, ne joint


V sodelovanju z Mladinskim svetom Ravne bodo taborniki svoje aktivnosti nadaljevali tudi ta teden in sicer s peko in zvijanjem palačink na platoju pred Tušem Ravne v četrtek 22. 12. .


 
Končan 9. memorial Danila Gostenčnika (FOTO) PDF natisni E-pošta
Prispeval Željko Bilić   
Četrtek, 15 December 2011 20:26

V nedeljo 11.12. se je po tridnevni festivalu nogometa končal 9. Memorial Danila Gostenčnika v organizaciji NK Dravograd, ki se je, najverjetneje še zadnjič, odvijal v Športni dvorani v Slovenj Gradcu. Imamo namreč veliko upanje, da bo dvorana, ki se gradi ob dravograjskem stadionu dokončana do decembra 2012.

Utrinek iz prvega dneva memoriala

Naslednje leto bo jubilejni deseti memorial in sanje so da bo odigran v povsem novem objektu, kar bo še dvignilo podobo enega največjih športnih dogodkov v naših krajih. Tri dni so se člani našega klubskega in strokovnega vodstva, trenerska ekipa, navijači, starši in prostovoljci neizmerno trudili, da turnir izpeljemo v popolnosti in verjamemo, da nam je to uspelo.

Spektakel so začeli fantje v starostni kategoriji do deset let. V tem rangu je našim fantom, starejšim cicibanom NŠ Robert Koren uspelo nekaj neverjetnega. Prehodni pokal prejmejo zmagovalci, naslednje leto pa so nato vabljeni in izzvani, da obranijo to čast in pridobljeno slavo. S tremi zaporednimi naslovi pridobiš prehodni pokal v trajno last, naši fantje pa so sploh prva ekipa s takšnim velikim podvigom za kar jim lahko z vsem ponosom in spoštljivostjo čestitamo. V finalu so igrali troboj, mesta v finalni skupini sta si zagotovila še dva Koroška kluba.

Fantje NK Fužinar so si priborili drugo, fantje ND Koroške gradnje pa tretje mesto. Naslov najboljšega strelca je pripadel igralcu NŠ Robert Koren, s 14 doseženimi goli je to postal Rok Maher.

Oglejte si fotogalerije z utrinki vseh treh dni dogajanja.

V kategoriji mlajših dečkov, nogometašev starih do dvanajst let, je naslov najboljših odšel v roke ND Dravinje iz Slovenskih Konjic. V finalu so premagali naše fante, borce NŠ Robert Koren, na katere smo prav tako ponosni za prekrasno srebrno medaljo. Na stopničkah so še stali nogometaši velenjskega Rudarja, 4. mesto pa je pripadlo gostom iz Avstrije, ekipi SU Rebenland. Naziv najboljšega strelca te starostne kategorije je osvojil Denis Tubič, golgeter NK Rudar Velenje.

Nedelja je bila rezervirana za kategorijo starejših dečkov, nogometašev starih do 14 let. Pričakovati je bilo, da bojo najstarejši tekmovalci memoriala pokazali veliko mero znanja dvoranskega nogometa, na koncu smo bili vsi prisotni pozitivno presenečeni. Zaključne boje so igrali hrvaški Blue Hope 98 (pionirji zagrebškega Dinama) in NK Papuk iz Velike, ljubljanska Olimpija in ND Dravinja.

Prvo polfinale je pripadlo nogometašem Blue Hope 98, ki so presenetljivo gladko odpravili Dravinjo,  drugo pa zelenim iz Ljubljane, ki so po neizprosnem boju s 3:1 zaustavili ekipo Papuka. Po nekaj minutnem odmoru je sledila tekma za tretje mesto, bronasto medaljo so osvojili beli iz Velike, četrto mesto pa Konjičani. V finalu so Hrvati na krilih talentiranega Josipa Brekala, najboljšega strelca, če ne celo tudi igralca turnirja, zasluženo prišli do naslova najboljše ekipe dneva.

Da je memorial ponudil res vso udobje ter dober nogomet vsem gledalcem in obiskovalcem, je skrbela ekipa pri gostinski ponudbi, srečelov z veliko nagradami, predstavitve nekaterih nogometnih izdelkov slovenskih ponudnikov nogometne opreme, še posebej pa tekmi - v soboto najmlajših članov nogometne šole Robert Koren ter v nedeljo med reprezentantkami Slovenije in humanitarnih zvezd.

Slednja se je končala s 4:3 v prid zvezd, reprezentantke, ki jih vodi koroški nogometni strokovnjak Darko Žižek, pa so na žalost nastopile v nekoliko okrnjeni zasedbi, saj nekatere uspešno nastopajo v tujini, igralke treh različnih klubov pa so se udeležili mednarodnega turnirja na Reki.

Za nami je še en vrhunski memorial, tri dnevno nogometno rajanje, ki se bo marsikateremu udeležencu za vedno zasidralo v nogometno srce kot ena najboljših izkušenj z dvoranskim nogometom. Klubsko vodstvo in vsi delujoči v klubu se iskreno zahvaljujemo vsem sponzorjem, ekipam, ki so nastopile, staršem, prostovoljcem za sodelovanje na 9. Memorialu Danila Gostenčnika. V čast nam je, da smo skupaj preživeli te tri dni, naslednjo leto pa srčno upamo na ponovno sodelovanje. Deseti in jubilejni memorial bomo poskušali pripraviti tako, da se bo povzpel na še višji nivo, v našo prid gredo tudi dobre napovedi o izgradnji nove športne dvorane, ki bo krasila Športni center Dravograd. Iskrena hvala!

 
Zajtrk pri Miri PDF natisni E-pošta
Prispeval Danica Hudrap   
Ponedeljek, 12 December 2011 18:55V galeriji Kulturnega centra Ravne na Koroškem je potekala otvoritev razstave pod zelo zanimivim naslovom: »Zajtrk pri Miri«. Svoja dela oziroma zgodbo o prijateljih so na ogled postavili domačin, slikar Štefan Marflak in njegovi prijatelji. Kot so zapisali v vabilu: »V tem brezimnem svetu izbereš dan, mu dodaš ime. Povabiš kolege, prijatelje, ga napolniš z barvo, besedo, sliko.« Odgovor na »Zajtrk pri Miri« je zgodba o prijateljih, ki so svoja prečudovita dela postavili na ogled  ob zaključku letošnjega leta.

Zajtrk pri Miri - Štefan Marflak

Lahko bi rekli, da je vsaka nova razstava akademskega slikarja Štefana Marflaka nov izziv, nov cikel, kakor seveda tudi nova zgodba. Izhodišče tokratne razstave je zajtrk na travi toplega septembrskega dne. Zajtrk v krogu prijateljev Štefana in Mire, ki ga je svoj fotografski objektiv ujel Vid Brezočnik in ga predstavlja tudi na tej razstavi. Poleg njegovih fotografij stene galerije krasijo prečudovite, izjemne in krasne slike Štefana Marflaka, Mire Planko, Stojana Brezočnika, Stojana Špegla, Luke Popiča in Ksaverja Logarja.

Igor in Domen Planko pa sta svoj ustvarjalni del in poseben pečat tej razstavi dodala z rekonstruktivističnim oblikovanjem odpadnega železa in s tem dodala nov zagon in življenje mrtvemu železu, kot sta povedala sama.  

Štefan Marflak, ki ga Ravenčani in drugi poznamo ne le po njegovih čudovitih umetniških delih, ampak tudi po njegovem značilnem klobuku, sodi med tiste ne prav številne slovenske avtorje, ki so zavezani nekakšni mitični romantični pozi umetnika, pri kateri sta vsakdanje življenje in umetniško navdahnjeno doživljanje sveta ves čas eno in takšna je tudi tokratna razstava njegovih del, ki se čudovito prepletajo z deli njegovih prijateljev.

O razstavi je na otvoritvi spregovoril umetnostni zgodovinar, direktor Koroške galerije likovnih umetnosti Marko Košan, ki je med drugim pohvalil tudi zanimivo postavitev izbranih del. Za samo postavitev vseh umetniških del sta poskrbela Štefan Marflak in Franc Kokal, sicer eden od organizatorjev ravenskega abonmaja jazza. Za prijetno vzdušje ob otvoritvi vse prej kot običajne razstave pa sta poleg umetnikov poskrbela še  jazzista Samo in Oskar Kolar.

»Zajtrk pri Miri« oziroma razstavo prijateljev si lahko v galeriji Kulturnega centra na Ravnah ogledate vse do 10. januarja 2012.


 
<< Začetek < Prejšnja 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Naslednja > Konec >>

Stran 24 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti