Bajta
Zgodilo se je


Vzhodna Liga 2012 v Radljah ob Dravi PDF natisni E-pošta
Prispeval PK Martinček   
Torek, 28 Februar 2012 20:30

Plezališče v RadljahPo pridobitvi nove plezalne stene v Športni hiši Radlje ob Dravi so se PK Martinčku odprle nove možnosti. Tako smo lansko leto, v okviru prvenstva Vzhodna Liga, prvič sodelovali kot organizatorji tekme v športnem plezanju, namenjene mlajšim kategorijam.

Odločili smo se, da tekmo letos ponovno organiziramo saj s tem pripomoremo tudi k večji prepoznavnosti športnega plezanja.

Po programu se naslednja tekma odvija v Radljah ob Dravi, zato so priprave v polnem teku. Do sedaj se je na tekmovanje prijavilo že več kot 200 mlajših tekmovalcev, med njimi so tudi člani PK Martinček.

Odlična stena, zanimivo postavljene smeri, dobra glasba ter polna hiša tekmovalcev in obiskovalcev bodo zagotovo pričarali posebno vzdušje.

Vabimo vas, da v soboto, 3.3.2012, v Športni hiši Radlje ob Dravi, spremljate zanimivo tekmo Vzhodne Lige. Tekma se prične ob 9. uri in traja do 17. ure.

Vstop je prost.

 
Prva letna konferenca koroških nevladnih organizacij PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Ponedeljek, 27 Februar 2012 16:54

V okviru projekta „Koroško regionalno stičišče nevladnih organizacij – KOROCIV.SI“ je prejšnji petek na Ravnah potekala prva letna konferenca koroških nevladnih organizacij, po besedah vodje projekta Janka Pešla pa je konferenca z udeležbo slabih trideset predstavnikov društev dobro uspela.

Konferenca Korociv

Udeleženci so se ukvarjali z osnutkom Strategije razvoja nevladnega sektorja v Koroški regiji za naslednje programsko obdobje in vključevanju nevladnih organizacij v regionalni razvojni program. Z delom po skupinah so udeleženci podali svoje predloge in pripombe. Zaključek okrogle mize je bil, da se potrebuje močan servis nevladnih organizacij in več tovrstnih srečanj med NVO po posameznih občinah.

Po skupinskem delu je sledil še zaključni dogodek, kjer sta se kot osrednja gosta pridružila še evropska poslanka Tanja Fajon ter Dejan Židan, poslanec DZ. Evropska poslanka Tanja Fajon je spregovorila o socialnem podjetništvu in neizkoriščenih potencialih ki se skrivajo v nevladnem sektorju. Gospod Židan pa je spregovoril o energetski in prihajajoči prehranski krizi ter pomenu nevladnih organizacij. Izpostavil je pomembnost naravnih virov, novih tehnologij in opozoril da hrana ne sme končati v smeteh, kot se to v preveliki meri dogaja sedaj.

V drugem delu je projekt Jazz Ravne kot dobro prakso predstavil tudi Robi Jamnik. Na slikovit in neposredne način je predstavil v kakšnem neprijaznem okolju delujejo nevladne organizacije in predvsem opozoril na neustrezno financiranje nevladnih organizacij. Zvečer pa je sledil še koncert New York, New York, pogostitev pa sta pripravila Kmetija Dvornik in Kmetija Mivc.

Dopoldan je bil podpisan tudi sporazum o sodelovanju med občino Ravne na Koroškem in posameznimi nevladnimi organizacijami iz občine Raven na Koroškem.


 
Zimovanje Obretanovo 2012 PDF natisni E-pošta
Prispeval Rok Franc   
Petek, 24 Februar 2012 11:33

Kot veleva tradicija smo tudi letos taborniki med zimskimi počitnicami organizirali zimovanje za naše člane. Zimovanje smo izvedli na našem domu na Obretanovem v dveh izmenah, ker je bilo za eno izmeno preveč zabave željnih tabornikov, vseh skupaj nas je bilo štirideset.

Mladi taborniki so imeli piknik na prostem.

Vodniki so tudi tokrat pripravili pester in zanimiv šaljiv program, ki je vseboval veliko iger na snegu in v hiši ter seveda utrjevanja taborniškega znanja. Učili smo se Morsejevo abecedo, ki je sestavljena iz črtic in pikic, v visok sneg kopali snežne jame, da smo se naučili kako se naredi zimsko bivališče, si organizirali zimski piknik, imeli smo nočne igre v zasneženi naravi, pustovanje... najpomembneje pa je da smo bili skupaj se imeli "fajn" ter si napolnili baterije za nove izzive, ki so pred nami.

Pri zadnjem zboru pred odhodom domov smo si obljubili, da se kmalu zopet srečamo!


 
Regijsko tekmovanje v znanju iz angleščine 2011/2012 (FOTO) PDF natisni E-pošta
Prispeval Slavica Klančnik, foto: Cvetka Kos   
Torek, 21 Februar 2012 18:11

Prvi februar 2012. 52 tekmovalcev s Koroške regije se je pomerilo v znanju iz angleščine. Letos smo bili gostitelji mi - OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem. Ob 13.30 so avlo napolnili učenci - tekmovalci in njihovi mentorji. Najprej jih je prijazno nagovoril ravnatelj Stanislav Osojnik, nato pa so še naše izvrstne pevke: Tanja, Patricija in Gaja z angleškimi pesmimi popestrile celotno dogajanje. Sledil je še kratek nagovor in pozdrav vodje ter organizatorke tekmovanja - Slavice Klančnik.

Angleško regijsko tekmovanje iz znanja angleščine je potekalo na osnovni šoli Prežihovega Voranca

V skrbno pripravljenih učilnicah so učence na mizah pričakale kode s presenečenjem - setom pisal, darilom donatorja Interdiskont, ter knjižno pomagalo s posvetilom: delo učiteljic Aleksandre Slatinšek Mlakar, Jelke Šinko in Marije Jurgec.

Natančno ob 14. ure se je začelo zares. Učenci so se pomerili v reševanju dokaj zahtevne naloge, pisali 60 minut , nato pa jih je v jedilnici čakala malica, učitelje mentorje pa poprava izdelkov. Sodelovanje je bilo izjemno in delo smo opravili hitro in natančno, kar je pomenilo, da so učenci lahko že zvečer izvedeli za svoje neuradne rezultate.  

15. 2. 2012 pa smo dobili tudi uradne rezultate. 6 učencev iz regije je že usvojilo srebrna priznanja, med njimi tudi naša učenka Vanesa Erjavec, ki se bo, skupaj s še 9 učenci, pomerila na državnem tekmovanju za zlato priznanje, 20. 3. 2012 v Kidričevem. Želimo jim veliko uspeha in pa seveda kakšno zlato priznanje.

Vsem učiteljem mentorjem in spremljevalcem, našim kuharicam, čistilkam, ravnatelju, tajnici Dragici Gorenšek , Interdiskontu, kolegicam  Franji Ofič in Cvetki Kos ter Heleni Ošlovnik, pa učiteljicam Aleksandri, Jelki in Mariji hvala za pomoč in zgledno sodelovanje.

S skupnimi močmi nam je uspelo.


 
Direndajsko druženje PDF natisni E-pošta
Prispeval Danica Hudrap   
Torek, 14 Februar 2012 14:46

Glasbeni vrtec Direndaj je že zdavnaj skrajšal svoje ime kar na Glasbeni direndaj. Že nekaj let so namreč bližnji prijatelji Direndaja tako najmlajši, kot tudi tisti, ki v sebi še vedno kdaj pa kdaj poiščejo nekaj otroškega, pa vendar že vsi hodijo v šolo ali službo … toliko se jih je nabralo, da so letos pripravili druženje kar v veliki dvorani Kulturnega centra na Ravnah na Koroškem.

Glasbeni vrtec Direndaj

Tako so lahko najmlajši brez skrbi izvajali svoje plese in glasbeno-gibalne igrice ter prepevali pesmice ob spremljavi svojih starejših prijateljev. Prav tako pa so poslušali še četico pianistov, kitaristov, mladih glasbenikov na blok flavti in sintetizatorju. Tisti, malo večji glasbeniki pa so se preizkusili tudi v svojih sestavljenih zasedbah in z izbrano pevko izvajali nekoliko zahtevnejše projekte. Čisto na koncu druženja pa so na kitaro zaigrali še odrasli kitaristi, ki so s petjem k sodelovanju povabili celo dvorano.

»Ne gre mimo dejstva, da nas glasba sprošča, povezuje in ustvarja občutek sreče in ugodja. V tej smeri se v glasbenem direndaju trudimo, da čim več tega prenašamo na širši krog ljudi. Tako nas je v letošnjih različnih programih kar prek 80.

Vse, ki smo vključeni v glasbeni direndaj, nas veseli, da smo lahko svojim bližnjim pokazali, kaj pri glasbenih urah sploh počnemo. Pravzaprav se veliko igramo z glasbo, sploh najmlajši in njihovi starši. Sicer pa se skupaj družimo v vseh glasbenih programih. Poleg petja, plesa in igranja na male inštrumente se namreč lotimo tudi učenja na inštrumente, kot so kljunasta flavta, klavir, kitara in sintetizator. Tako za veselje in svoje dobro počutje kot tudi za razvijanje lastne ustvarjalne žilice in podpore pri učenju. Skratka, pri vseh programih glasbenega direndaja s pomočjo glasbe krepimo svojo lastno harmonijo.

Zato smo veseli vseh, ki se nam pridružijo in nas podpirajo. Tako se je zgodilo tudi tokrat na našem  javnem druženju z glasbenim direndajem v Kulturnem centru na Ravnah na Koroškem,« je povedala vodja Glasbenega direndaja prof. glasbe Maja Ocepek.

Glasbeni vrtec Direndaj - vsi nastopajoči

 
<< Začetek < Prejšnja 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Naslednja > Konec >>

Stran 21 od 137
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti