Slovenjgraški Primafoto s pripravami začel 19. avgusta natisni
Prispeval Uredništvo Bajte   
Četrtek, 05 September 2013 18:58

Tudi v novem tekmovalnem letu bo ekipa Primafota še bolj prepredena z dobrim sosedskim sodelovanjem med ŠD Superga in KK Dravograd. Korošci bodo v 3. SKL vzhod nastopili s precej spremenjenim moštvom, vrača se Matija Vravnik. Sodelovanje na nivoju mlajših selekcij je že v preteklem letu preraslo tudi na članski nivo, letos pa ga nameravajo na Koroškem le še poglobiti.

KK Primafoto.

»Pretekla sezona je bila najuspešnejša v zgodovini Primafota, zato želimo sodelovanje obeh koroških klubov še razširiti, tako da bo potekalo selekcioniranje igralcev na nivoju celotne Koroške. Organizacijsko smo projekt zastavili odlično, želimo si samo, da bomo tudi v prihodnji sezoni uspeli obdržati naše sponzorje in zagotoviti prepotrebna finančna sredstva za delovanje kluba. Ob tem se zahvaljujem vsem pokroviteljem, seveda na prvem mestu foto studiu Primafoto, ki nas že vsa leta odločno podpira in nam omogoča, da razvijamo košarko med mladimi na koroškem,« je dejal predsednik kluba Ivo Razdevšek.

Fotografi so preteklo sezono zbrali 9 zmag in 13 porazov, ter sezono končali na 7. mestu dvanajstčlanske III. SKL vzhod.

»S preteklo sezono smo lahko zadovoljni, saj smo uresničili večino zastavljenih ciljev. Pri sestavi letošnje ekipe smo bili žal omejeni s številom mest za člane mladinskega pogona, saj sta ŠD Superga in KK Dravograd dve samostojni društvi, zato lahko v članski zasedbi igrajo le štirje mladinci Dravograda. Okostje lanskoletne ekipe je ostalo, vendar smo izgubili oba lanskoletna organizatorja igre in startno četvorko,« je dejal trener ekipe Miha Čop.

Rok Razdevšek odhaja na študij v Ljubljano in je prestopil v drugoligaša Litijo. Z nastopanjem za fotografe so že med preteklo sezono, iz različnih razlogov, zaključili Konič, Doberšek, Markota in Topič. Pred novo sta se poslovila še Tit Borstner in Dušan Špalir. Novinci v ekipi so kadet Nik Lampret, mladinca Tine Vravnik in Mitja Ban, ter povratnika Aljoša Skledar in Matija Vravnik. Od slednjega, leta 2008 člana kadetske reprezentance Slovenije na Evropskem prvenstvu v Sarajevu, si Korošci obetajo veliko, saj ima za seboj, navkljub mladosti, bogato klubski kariero: začel je v Dravogradu, kjer je še kot kadet in mladinec uspešno nastopal tudi za člansko ekipo, se preselil v Grosuplje in tam nastopal v 2. SKL dve sezoni, preteklo sezono pa je v isti ligi igral za Triglav.

»Trenutno smo najtanjši in daleč najmanj izkušeni na mestu organizatorja igre, a ne dvomim, da bodo mladi Vravnik, Lampret in  Ban, pod košem pa tudi Senica, po vzoru najizkušenejših Bartlja, Rigelnika in Penšeka, na parketu naredili vse za ekipo. Primanjkljaj v izkušnjah bodo morali nadomestiti s srcem, inteligenco, borbenostjo in nepopustljivostjo. S starejšim Vravnikom smo dobili potrebno kvaliteto na položaju štirice, zato mislim, da bomo tudi letos povsem konkurenčni. Želim si, da bi poletno in borbeno košarko v Slovenj Gradcu v čim večjem številu hodila gledati tudi publika,« je zaključil Čop.

KK Primafoto.

Ekipo, katere povprečna višina je nekaj manj kot 193 cm, povprečna starost pa nekaj pod 26 let, bodo v sezoni 2013/14 sestavljali:

Organizatorji igre:

Tine Vravnik, 189 cm, 1996
Nik Lampret, 182 cm, 1997

Branilci:

Matjaž Penšek, 186 cm, 1979
Dragan Čivčić, 183 cm, 1986
Rok Resnik, 192 cm, 1986
Mitja Ban, 193 cm, 1996

Krila:

Aleš Čevnik, 192 cm, 1979
Gašper Lužnic, 194 cm, 1991
Aljoša Skledar, 191 cm, 1989
Matija Vravnik, 202 cm, 1992
Gregor Senica, 196 cm, 1995

Centra:

Iztok Bartelj, 205 cm, 1973
Boštjan Rigelnik, 199 cm, 1977

Trener:
Miha Čop

Pomočnik trenerja:
Ivo Razdevšek

Uradni predstavnik:
Samo Januška