Kriminalisti ovadili podjetje Vabo natisni
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sobota, 13 Junij 2009 00:10
Kriminalisti slovengraške policijske uprave so v mesecu juniju z Davčnim uradom Dravograd zaključili preiskavo storitve več kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete. Preko zbranih obvestil in pregleda poslovne dokumentacije so ugotovili, da je v preteklih letih družba pri poslovanju sodelovala z mirujočimi gospodarskimi subjekti oziroma »missing traderji«.
Podjetje Vabo
Pri poslovanju so izdajali račune za dobavo materiala in izvajanj storiteve, vendar materiala bodisi niso dobili oziroma storitev niso opravili. S tem so omogočili uveljavljanje vstopnega davka na dodano vrednost. V mesečnih davčnih obračunih je tako podjetje uveljavljalo prejete fiktivne račune ter preko njih zahtevalo vračilo davka s strani države v skupni višini prek 55.000 evrov.

Kriminalisti so že podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo. Časnik Večer je včeraj poročal, da gre za podjetje Vabo d.o.o. iz Slovenj Gradca. Po besedah direktorja podjetja Boštjana Paradiža zadeve ne gre napihovati, podjetje pa se je že pritožilo, so še zapisali v Večeru.

Podjetje Vabo, ki je bilo ustanovljeno leta 1996, ima v lasti hotela v Slovenj Gradcu in v Radljah ob Dravi, na Kopah pa Lukov, Grmovškov in Partizanski dom.