Bajta PR' NAS Zgodilo se je Na obisku predstavniki avstrijske ljudske stranke
Na obisku predstavniki avstrijske ljudske stranke PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Ponedeljek, 08 Junij 2009 20:40
To soboto se je župan Slovenj Gradca Matjaž Zanoškar srečal s skupino "Forchtensteiner Kreis". Dvajsetčlanska delegacija iz Avstrije, ki združuje Matjaž Zanoškarpredstavnike avstrijske ljudske stranke, ki so aktivni na področju politike, gospodarstva in avstrijskega javnega življenja, se je ustavila v rojstni hiši Huga Wolfa in si ogledala Koroško galerijo likovnih umetnosti.

Cilj skupine je predvsem navezovanje stikov na področjih politike, kulture in znanstvenega življenja s sosednjimi državami. V Slovenj Gradcu jo je vodil dr. Josef Höchtl, posebni pooblaščenec za bilateralna in multilateralna resorska vprašanja pri avstrijskem zveznem ministrstvu za izobraževanje, znanost in kulturo.

Kot je sporočil Dušan Stojanovič iz Mestne občine Slovenj Gradec, so se Avstrijci v pogovoru z županom "seznanili predvsem z aktivnostmi Slovenj Gradca kot mesta Glasnika miru, saj je ravno prizadevanje za mir in sožitje med različnimi narodi sveta ena glavnih nalog skupine."

"Forchtensteiner Kreis" je sicer primarno gledano krščansko združenje, ki vsako leto obišče eno izmed sosednjih držav, v Sloveniji pa se je v preteklosti ustavilo že večkrat. Med drugim se zavzema za promocijo krščanskih idej v politiki.
 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti