Bajta PR' NAS Zgodilo se je Sejem na dvorcu Hartenstein
Sejem na dvorcu Hartenstein PDF natisni E-pošta
Prispeval Jan Klančnik   
Sobota, 06 Junij 2009 17:27
Danes od jutranjih ur pa do druge ure popoldan je na prostoru dvorca Hartenstein pri Mislinjski Dobravi prvič potekal sejem, ki naj bi sčasoma postal eden večjih tovrstnih v Sloveniji. Na platoju blizu slovenjegraškega letališča so sejemska srečanja menda potekala že pred mnogimi leti, prireditelj tokratnega sejma pa je tradicijo ponovno obudil.

Načrt ambicioznega organizatorja je Korošcem ponuditi možnost rednega srečevanja ob raznovrstni ponudbi razstavljavcev iz Koroške in Slovenije ter s tem nadgraditi sejemsko ponudbo, ki občasno gosti na različnih prireditvenih prostorih v naših krajih.

Sejem na Hartensteinu

Prvi sejem je potekal ob nekoliko slabšem in predvsem vetrovnem vremenu,  kar je odgnalo nekaj razstavljavcev in obiskovalcev, kljub temu pa je obisk bil kar zavidljiv, veliko ljudi se je gnetlo predvsem ob kuhinji pod kozolcem, kjer so stregli prekmurski bograč. Poleg standardnih "kramarskih štantov" je bilo na prizorišču videti tudi slaščičarje ter vrtnarje in pridelovalce iz biokmetij, ki so dobro dopolnili standardno bero podobnih sejmov.

Sejem na Hartensteinu
Razstavni prostor vrtnarjev iz okolice Maribora

Sejem na Hartensteinu

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti