Bajta PR' NAS Zgodilo se je Sanacija Preventa Global
Sanacija Preventa Global PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Torek, 02 Februar 2010 11:14

Prevent Global in načrt za njegovo sanacijo bosta prizadela že tako oslabljeno koroško socialno varnost. Prevent Global, katerega dolg slovenskim bankam naj bi znašal 55 milijonov evrov, mora za zagotovitev finančne stabilnosti doseči odloge odplačil dolgov, celotna sanacija pa bo zahtevala tudi odpuščanje zaposlenih ter reorganizacijo družbe. Tako naj bi brez dela ostalo med 350 in 400 zaposlenih, družbo pa bodo preoblikovali v holding z dvema divizijama – avtomobilski del in neavtomobilski del. Sanacijo nameravajo zaključiti v dveh letih, po tem času pa naj bi Prevent Global ponovno posloval z dobičkom.

Delavke in delavci v radeljskem obratu

Kot del sanacije družbe novo vodstvo Globala predvideva tudi zaprtje tovarne v Radljah. Tako nameravajo delavke premestiti v Slovenj Gradec, a vseeno obstaja prepričanje, da bodo vsaj nekatere izmed 264 delavk zaposlenih v Radljah službo izgubile. Delavke Preventa Radlje naj bi za odpuščanje in zaprtje tovarne izvedele iz medijev ter oglasne deske, kamor so nabili tri strani dolgo pismo sanacijskih ukrepov napisano s strani predsednika uprave, Renata Kranjca. Kot poroča Delo, so delavke to sprejele s pomenjljivim protestom, tako so v sneg pred tovarno zapičile črno zastavo, dodale križe in svečke ter s tem na svoj način opozorile na to, da se radeljski tovarni bliža konec.

Ob tej reakciji delavk naj bi Kranjc dejal, da so delavke reagirale preveč čustveno, saj se zaenkrat niti še ne ve, koliko delavk bo izgubilo delo. Kranjc je še povedal, da bodo pri odpuščanju upoštevali zakonske kriterije, pri pripravi programa presežnih delavcev pa bodo zajeli vse zaposlene v skupini in ne le radeljske delavke.

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti