Regijsko tekmovanje v znanju iz angleščine 2011/2012 (FOTO) natisni
Prispeval Slavica Klančnik, foto: Cvetka Kos   
Torek, 21 Februar 2012 18:11

Prvi februar 2012. 52 tekmovalcev s Koroške regije se je pomerilo v znanju iz angleščine. Letos smo bili gostitelji mi - OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem. Ob 13.30 so avlo napolnili učenci - tekmovalci in njihovi mentorji. Najprej jih je prijazno nagovoril ravnatelj Stanislav Osojnik, nato pa so še naše izvrstne pevke: Tanja, Patricija in Gaja z angleškimi pesmimi popestrile celotno dogajanje. Sledil je še kratek nagovor in pozdrav vodje ter organizatorke tekmovanja - Slavice Klančnik.

Angleško regijsko tekmovanje iz znanja angleščine je potekalo na osnovni šoli Prežihovega Voranca

V skrbno pripravljenih učilnicah so učence na mizah pričakale kode s presenečenjem - setom pisal, darilom donatorja Interdiskont, ter knjižno pomagalo s posvetilom: delo učiteljic Aleksandre Slatinšek Mlakar, Jelke Šinko in Marije Jurgec.

Natančno ob 14. ure se je začelo zares. Učenci so se pomerili v reševanju dokaj zahtevne naloge, pisali 60 minut , nato pa jih je v jedilnici čakala malica, učitelje mentorje pa poprava izdelkov. Sodelovanje je bilo izjemno in delo smo opravili hitro in natančno, kar je pomenilo, da so učenci lahko že zvečer izvedeli za svoje neuradne rezultate.  

15. 2. 2012 pa smo dobili tudi uradne rezultate. 6 učencev iz regije je že usvojilo srebrna priznanja, med njimi tudi naša učenka Vanesa Erjavec, ki se bo, skupaj s še 9 učenci, pomerila na državnem tekmovanju za zlato priznanje, 20. 3. 2012 v Kidričevem. Želimo jim veliko uspeha in pa seveda kakšno zlato priznanje.

Vsem učiteljem mentorjem in spremljevalcem, našim kuharicam, čistilkam, ravnatelju, tajnici Dragici Gorenšek , Interdiskontu, kolegicam  Franji Ofič in Cvetki Kos ter Heleni Ošlovnik, pa učiteljicam Aleksandri, Jelki in Mariji hvala za pomoč in zgledno sodelovanje.

S skupnimi močmi nam je uspelo.