Bajta PR' NAS Zgodilo se je Prijeli zamaskirane roparje v Radljah
Prijeli zamaskirane roparje v Radljah PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: PU Slovenj Gradec   
Sobota, 18 Julij 2009 15:30
Torkov večer (14.7.2009) se je za mlajšega moškega in žensko v Radljah ob Dravi končal vse prej kot bi si želela. Ko sta se zvečer vračala domov v stanovanjsko hišo je bilo stikalo za luč na hodniku razbito, ko pa sta odklenila vrata in vstopila v stanovanje, so nasilno za njima vstopili trije prej v temi skriti zamaskirani roparji. V stanovanju so le-ti začeli z fizičnim obračunavanjem in grožnjami. Ko so nagrabili vse kar so želeli so nepridipravi pobegnili iz kraja zločina.

Maske roparjev v Radljah
Roparji so za kamuflažo uporabili kar motoristične maske.

Policisti so prispeli na prizorišče ropa izjemno hitro, k čemur je pripomogel tudi sosed, ki je poklical PU Slovenj Gradec nemudoma, ko je slišal pretepanje in grozenje. Tako jim je uspelo uspešno ujeti prvega roparja (25-letnik iz Slovenj Gradca) in drugega (26-letnik iz Raven na Koroškem) že znotraj stanovanjske hiše, dočim so v sredo našli še tretjega zamaskiranca (24-letnik iz Mislinje), ki se je skrival na podstrešju ene izmed hiš.

Oškodovana moški in ženska sta utrpela lažje fizične poškodbe, ukradeno imovino pa zaenkrat v grobem ocenjujejo na okrog 2200 evrov. Rop je dobil še tragično-žalosten izraz, ko se je izkazalo, da je bil eden izmed roparjev celo bivši fant oškodovanke. Vse tri sedaj čaka neizbežno sojenje in možnost zapora od treh do petnajstih let.

Ukradene stvari
Množica ukradenih stvari, ki so jih odnesli roparji...
 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti