Pustni karneval v Mislinji (FOTO) natisni
Prispeval Mirko Tovšak   
Nedelja, 06 Marec 2011 21:17

Turistično društvo Mislinja, ki mu predseduje upokojena učiteljica Minka Koprivnikar, že vrsto let prireja pustni karneval v Mislinji. Do nedavnega je ta karneval, ki se je nadaljeval s pustnim sprevodom po mislinjskih ulicah, pričenjal v centru Šentlenarta, odkar pa Mislinja premore prostore večnamenskega centra Lopan z obilico parkirišč, se prireditev pričenja na tem prostoru. Od tam se maske in vozovi v povorki odpravijo proti šolskemu igrišču, kjer posebna komisija tudi izbere najboljše maske med posamezniki, skupinami in vozovi.

Pust Mislinja, 2011

Letos smo tako ob lepem vremenu med nastopajočimi kot tudi radovedneži, ki vedno radi prihajajo na pustno soboto v Mislinjo, zabeležili rekordno udeležbo obiskovalcev. Po nekaterih ocenah se je zbralo preko tisoč radovednežev, sodelujočih na tem karnevalu pa je bilo prav gotovo nekaj sto našemljenih posameznikov in skupin. Tako kot vsako leto doslej, je celotno prireditev vodil in povezoval že skorajda legendarni povezovalec Marjan Križaj, ki zna vedno pričarati pravo pustno vzdušje na tej prireditvi.

Prvo nagrado je za izvirnost prejela skupina »Pulfer planet«. Ker pa na karnevalu vedno sodelujejo tudi najmlajši iz obeh vrtcev v Mislinji in Doliču, so tokrat nagrado za izvirno prikazane maske prejele »Nagajive čarovnice« iz doliškega vrtca.

Prireditev so organizatorji letos kronali še z zaključnim pustnim rajanjem v večnamenski dvorani Lopan, ki je bila v preteklosti nedostopna za takšne prireditve. Z novim županom je odslej dvorana dostopna vsem društvom v občini, ki pripravljajo podobne prireditve.