Prometna nesreča na prehodu ceste čez železniško progo natisni
Prispeval Uredništvo Bajte   
Torek, 20 April 2010 12:04

V jutranjih urah današnjega dne (20. 4. 2010) so policisti Policijske uprave Slovenj Gradec obravnavali prometno nesrečo na prehodu ceste čez železniško progo, v kateri sta se dve osebi lažje telesno poškodovali.

Andrejev križ in znak stop - slika je simbolična

Ob 7.43 uri so bili policisti PU Slovenj Gradec obveščeni, da se je na prehodu lokalne ceste čez železniško progo, v kraju Podklanc pri Dravogradu, zgodila prometna nesreča z udeležbo tovornega vlaka in osebnega avtomobila. Na kraj so bili napoteni policisti, ki so pri ogledu kraja ugotovili, da 59-letni voznik iz okolice Dravograda, med vožnjo z osebnim avtomobilom, ni ustavil pred prehodom ceste čez železniško progo, ki je označen z Andrejevim križem in s prometnim znakom STOP, ni pa opremljen z zapornicami. V času, ko je zapeljal na železniško progo, mu je z desne strani iz smeri Dravograda proti Ravnam na Koroškem, s tovornim vlakom pripeljal 36-letni strojevodja iz okolice Maribora. Kljub pospešitvi hitrosti voznika osebnega avtomobila in zaviranju strojevodje tovornega vlaka, je tovorni vlak trčil v zadnji levi del osebnega avtomobila, ki ga je ob trčenju odbilo z železniškega tira, tovorni vlak pa se je ustavil po okoli 40 metrih nadaljnjega zaviranja.

V času prometne nesreče je tovorni vlak, na delu železniške proge, kjer je hitrost vožnje omejena na 60 km/h, vozil s hitrostjo 57 km/h.  V času trčenja sta bila poleg voznika v osebnem avtomobila še dva sopotnika, ki sta bila z reševalnim vozilom prepeljana v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je bilo ugotovljeno, da sta utrpela lahke telesne poškodbe, zato sta bila po zdravniški oskrbi odpuščena. Voznik osebnega avtomobila ni bil telesno poškodovan. O prometni nesreči na železniškem prehodu je bil obveščen tudi inšpektor SŽ, ki je prišel na kraj.