Bajta PR' NAS Zgodilo se je Prenova knjižnice na Prevaljah
Prenova knjižnice na Prevaljah PDF natisni E-pošta
Prispeval Tina Peruš   
Četrtek, 13 Marec 2008 23:25

Prevaljčani so že kar nekaj časa potrebovali nadgradnjo kulturnega in knjižnega hrama. To vlogo je sicer imel Družbeni dom in tam locirana knjižnica, a prostori za te namene niso bili najbolj primerni. Stara knjižnica v kleti Družbenega doma je bila bolj poredko cilj branja željnih občanov, morda ravno zaradi slabšega estetskega izgleda in neprimernosti prostorov. Zdaj na Prevaljah končno raste nov knjižnični objekt, ki bo, upajmo, svojemu poslanstvu bolje služil. 

Investicija Obnova in razširitev knjižnjice v Družbenem domu na Prevaljah je dobila zeleno luč že pred več kot dvema letoma in leta 2006 je bila končana prva faza. Takrat je bil gradbeno zaključen zahodni prizidek knjižnjice. Lansko leto je Ministrstvo za kulturo odobrilo sofinanciranje v višini 103.309 €, zato občina pričakuje, da bo z dodeljenimi sredstvi projekt dokončan že to leto.

Gradbena dela, ki trenutno potekajo, vključujejo tudi prenovo avle in dvorane Družbenega doma. Izboljšan bo tudi vhod, ki bo omogočal nemoten dostop invalidom. Stavba v središču Prevalj torej postaja novejši, modernejši in še bolj funkcionalen objekt. Vsi si želimo, da bi skupaj z izgledom oplemenitili in razširili tudi vso kulturno dogajanje v Družbenem domu.

 

 


 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti