Na Ravnah podelili plakete in otvorili kulturni center natisni
Prispeval Danica Hudrap   
Ponedeljek, 19 April 2010 14:54

Pred natanko enim tednom, 12. aprila, so na Ravnah praznovali Praznik Občine Ravne na Koroškem. To je dan, ko so leta 1952 slovenski poslanci izglasovali zakon, da postanejo Ravne na Koroškem mesto. V počastitev občinskega praznika so slovesno odprli prenovljen in razširjen kulturni center Ravne, še pred tem pa je bilo odprtje razstave likovnih del Štefana Marflaka, Stojana Brezočnika in Domna Planka v novih prostorih galerije.

Tako izgledajo podeljene plakete

Sledila je svečana seja Občine Ravne na Koroškem, kjer so podelili priznanja Občine Ravne na Koroškem. Priznanje je prejelo Koroško domoljubno društvo Franjo Malgaj za negovanje tradicij in sporočilnosti slovenskih domoljubov. Veliko Prežihovo plaketo sta prejela Peter Mihelač za dolgoletno uspešno vodenje kulturnega društva Prežihov Voranc in akademski kipar Andrej Grošelj za neizbrisen pečat, ki ga je s svojimi deli pustil v občini Ravne in širše v koroški krajini; Prežihovo plaketo pa Ženski pevski zbor Solzice za dosežke v letu 2009.

Veliko Klančnikovo plaketo za dosežke na športnem področju sta prejela Jože Žunec, dolgoletni športni funkcionar, v zadnjih desetletjih aktiven predvsem v planinski organizaciji ter Marjan Borštner, za vzgojo mladih športnikov in prenašanje ljubezni do športa in rekreacije na najmlajše. Klančnikovi plaketi sta pripadli plavalki Tjaši Oder za izjemne dosežke v športnem udejstvovanju, za doprinos k uspehom ravenskega plavalnega športa in Judo klubu Ravne za odlične rezultate na osnovnošolskih tekmovanjih v judu, za širjenje športne mentalitete med koroško mladino. Priznanja je podelil župan, mag. Tomaž Rožen, ki se je posameznim prejemnikom priznanj zahvalil z besedami: »Vaši uspehi so naši uspehi«.

Praznik mesta Ravne na Koroškem, Foto: Danica Hudrap Praznik mesta Ravne na Koroškem, Foto: Danica Hudrap Praznik mesta Ravne na Koroškem, Foto: Danica Hudrap Praznik mesta Ravne na Koroškem, Foto: Danica Hudrap

V prenovljenem kulturnem centru je bilo še odprtje Bukvarne Ajta,  kjer lahko poiščete zanimivo knjigo zase ali pa prinesete tudi knjige, ki jih ne potrebujete več. Uradni otvoritvi je zvečer sledil še kulturni program, v katerem so nastopili trobentači: Stanko Arnold, Jure Gradišnik, Matjaž Jevšnikar in Igor Konečnik ter saksofonist Miha Ferk. Zbranim je zapel Koroški oktet in zaplesala folklorna skupina OŠ Koroški jeklarji.

Več fotografij lahko najdete v Albumu.