Bajta PR' NAS Zgodilo se je Pravilnik o financiranju športa znova na tapeti
Pravilnik o financiranju športa znova na tapeti PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Torek, 25 Marec 2014 21:41

Jutri naj bi na izredni seji ravenski občinski svetniki glasovali o spremenjenem Pravilniku o sofinanciranju programov športa v javnem interesu v Občini Ravne na Koroškem. Predlaganim spremembam, ki preferirajo športnike doma iz Raven na račun preostalih športnikov, ki uporabljajo tamkajšnjo infrastrukturo, močno nasprotuje Zveza športnih društev Ravne oziroma bolje rečeno, velika večina njihovih članic.

KNK Fužinar
KNK Fužinar, ki pod vodstvom Rajmunda Praznika v zadnjem času doživlja preporod, je klub, ki bi po predlogu komisije izgubil del denarja, ki ga je lani pridobil in ga med podpisniki pisma ZŠD Ravne zato ni moč najti.

V izogib težavam, ki so nastale ob sprejemanju lanskega pravilnika, je tokrat župan Tomaž Rožen imenoval mešano strokovno-politično komisijo, ki je predlog razdelitve sredstev tudi pripravila. Župan pa si je v zadnjem trenutku premislil in preklical sejo, kjer naj bi o kompromisnem razrezu sredstev glasovali. S sklicom jutrišnje izredne seje se je v ospredje zopet potisnil star, za večino ravenskih športnih klubov sporen predlog.

Preberite si odziv Zveze športnih društev Ravne na Koroškem, ki so ga naslovili na župana in ravenske svetnike in svetnice.

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti