Požar v Podgorju natisni
Prispeval Uredništvo Bajte   
Ponedeljek, 28 Februar 2011 21:21Policisti na območju Policijske uprave Slovenj Gradec so opravili ogled kraja požara na gospodarskem poslopju, v katerem je nastala gmotna škoda za okoli 10.000 evrov.

V petek, 25. 2. 2011, ob 8.21 uri, so bili policisti Operativno komunikacijskega centra PU Slovenj Gradec obveščeni, da je prišlo do požara na gospodarskem poslopju kmetije v Podgorju pri Slovenj Gradcu. Takoj so bili na kraj napoteni gasilci in policisti. Domačini so pred prihodom gasilcev iz hleva spustili vso živino ter pričeli z gašenjem ognja in reševanjem kmetijske mehanizacije. Gasilci PGD Podgorje in PGD Slovenj Gradec so ob hitri intervenciji uspeli požar omejili na zgornji del gospodarskega poslopja oziroma senik, tako da se ogenj ni razširil na spodnji del objekta, kjer se nahajata strojna lopa in hlev za živino, prostora pa sta ločena z armirano betonsko ploščo.

Požar v Podgorju

V požaru je bila popolnoma uničena suha krma za živino in manjši del ostrešja gospodarskega poslopja velikosti 35 x 15 metrov. Pri tem je nastala gmotna škoda za okoli 10.000 evrov. Ogled kraja so, skupaj s kriminalističnim tehnikom Sektorja kriminalistične policije PU Slovenj Gradec, opravili policisti Policijske postaje Slovenj Gradec. Pri tem so ugotovili, da so vroči deli pepela in oglja na prikolici, ki je bila postavljena na gospodarskem poslopju, zanetili smeti, ogenj pa se je nato razširil na senik.

Policisti Policijske postaje Slovenj Gradec, ki pri ogledu kraja požara niso ugotovili znakov tuje krivde, bodo o dogodku podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.