V novembru in decembru – poostren nadzor na cestah natisni
Prispeval Uredništvo Bajte   
Torek, 17 November 2009 23:34

Policisti PU Slovenj Gradec so že v mesecu novembru, natančneje med 5. in 14. novembrom, povečali aktivnosti za odkrivanje vožnje pod vplivom alkohola in pod vplivom prepovedanih drog v cestnem prometu, akcijo pa bodo nadaljevali tudi decembra.

Že v omenjeni novembrski akciji, z naslovom »Alkohol ubija – največkrat nedolžne«  so policisti alkotest ponudili 894 voznikom in voznicam, pri čemer jih je 14 vozilo pod vplivom alkohola, 2 osebi pa pod vplivom prepovedanih drog.

Alkohol ubija - največkrat nedolžne

Iz statistike letošnjega leta je razvidno, da so alkoholizirani vozniki na Koroškem povzročili 62 prometnih nesreč, kar je približno 12% vseh nesreč. Ti podatki kažejo na negativen porast problematike alkoholiziranosti za volanom, zato ob tej priliki policisti ponovno svetujejo voznikom, da upoštevajo opozorila o problematiki alkohola in naj ne sedajo za volan, v primeru, da so pili alkoholne pijače.

Ponovno akcijo poostrenega nadzora na cestah bodo policisti izvajali v dneh od 1. do 31. decembra, zato v dobro sebe in predvsem drugih, ne sedite za volan v alkoholiziranem ali stanju pod vplivom drog.