Bajta PR' NAS Zgodilo se je Plesalci KPK Devžej ponovno navdušili
Plesalci KPK Devžej ponovno navdušili PDF natisni E-pošta
Prispeval KPK Devžej, foto: Romana Jakopec   
Nedelja, 18 September 2011 18:08

Koroški plesni klub Devžej je v okviru Slovenske plesne lige, v soboto 17. septembra 2011, priredil kvalifikacijski turnir v standardnih in latinskoameriških plesih. Na tekmovanju v športni dvorani gimnazije Slovenj Gradec se je pomerilo 58 plesnih parov iz vseh slovenskih plesih klubov in iz Hrvaške. V pravem tekmovalnem vzdušju in ob vzpodbujanju številnih gledalcev, ki so si prišli ogledat plesni turnir, so se odlično odrezali tudi plesalci domačega kluba, saj so osvojili kar štiri medalje.

Najvišje od plesalcev KPK Devžej sta se med mladinci B uvrstila Martin Stanišič in Iza Sila, ki sta v standardnih plesih osvojila srebrno medaljo, v latinskoameriških plesih pa sta bila četrta. Uspeh med mladinci B sta dopolnila Kumer Anže in Lea Krošel, z bronasto medaljo v standardnih plesih in šestim mestom v latinskoameriških plesih. Bronasto medaljo med mlajšimi mladinci C sta osvojila tudi Čakš Žan in Luša Karner, kar je še posebej velik uspeh, saj je bil to šele njun prvi tekmovalni nastop v standardnih plesih. V latinu sta bila peta. Bero medalj KPK Devžej sta dopolnila še Timotej Šlaher in Blaška Vranarčič z bronasto medaljo med pionirji B v latinskoameriških plesih in petim mestom v standardnih.

KPK Devžej - Slovenska plesna liga

Tudi ostali plesalci KPK Devžej so v svojih kategorijah osvojili odlične uvrstitve. Alen Štalekar in Suzana Krevh sta med mlajšimi mladinci osvojila dve četrti mesti v obeh plesih, nato sta zaradi doseženega števila točk za prehod v višjo kategorijo, v latinskoameriških plesih plesala še v kategoriji mlajših mladincev A in tu osvojila solidno šesto mesto. Njuna klubska kolega Lovro Jakopec in Gaja Šimič, ki plešeta med mlajšimi mladinci A v obeh plesih, sta v močni konkurenci na koncu osvojila četrto mesto v standardnih plesih in peto mesto v latinskoameriških plesih. Dobro sta se med pionirji B odrezala tudi Teo Trost in Tia Sudar s četrtim mestom v latinskoameriških plesih in petim mestom v standardu. Timetjan Lesjak in Etijana Lesjak sta med mladinci B v obeh zvrsteh plesala v polfinalu.

Plesalci KPK Devžej se bodo sedaj začeli intenzivno pripravljati na državno prvenstvo v 10 plesih, ki bo 8. oktobra v Medvodah, še prej pa jih čaka še en kvalifikacijski turnir v standardnih in latinskoameriških plesih, 1. oktobra, v Petrinji na Hrvaškem.


 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti