Pijani nasilnež zopet grozil materi natisni
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: paukrus (Flickr, CC)   
Torek, 09 Februar 2010 14:58

Nasilnež je ponovno posegel po alkoholuV zadnjih dneh so policisti na območju Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec, skupaj s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini, k dežurni preiskovalni sodnici privedli stalnega kršitelja javnega reda in miru, zoper katerega je bil odrejen pripor.

V petek, 5. 2. 2010, ob 11.59 uri, je 35-letni brezposelni stalni kršitelj javnega reda in miru iz Slovenj Gradca (ki ima, to je treba omeniti, tudi svojo Facebook stran "oboževalcev"), v stanovanju enega izmed stanovanjskih blokov v Slovenj Gradcu, ponovno kršil z odredbo sodišča izrečen ukrep prepovedi približevanja njegovi materi, kateri je zagrozil s pretepom in jo nagnal iz stanovanja. Policisti so ugotovili, da je v času od 26. 1. do 5. 2. 2010 večkrat kršil z odredbo sodišča izrečen ukrep tako, da je nad materjo izvajal nasilje, ji grozil z ubojem in jo večkrat nagnal iz stanovanja.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini so policisti na podlagi določb Zakona o kazenskem postopku (ZPP) zoper njega odredili pridržanje. Po pridržanju so ga policisti Policijske postaje Slovenj Gradec 5. 2. 2010 skupaj s kazensko ovadbo,  zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini, privedli na zaslišanje k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča Slovenj Gradec, ki je zoper njega odredila pripor.

Omenjenega stalnega kršitelja so policisti različnih policijskih enot PU Slovenj Gradec, v obdobju zadnjih dveh let, obravnavali za skupno kar 186 kršitev javnega reda in miru, zaradi nadaljevanja prekrškov, ki jih je največkrat storil pod vplivom alkohola, so policisti zoper njega na podlagi določb Zakona o prekrških, odredili skupno že 43 pridržanj do izstreznitve v trajanju največ 12 ur, vselej pa so mu izdali tudi plačilne naloge za plačilo globe.