Bajta PR' NAS Zgodilo se je Lojtrnik!
Lojtrnik! PDF natisni E-pošta
Prispeval Berta Juteršek, foto: Pavel Hudej   
Ponedeljek, 04 Avgust 2014 11:42

Starejše članice PGD Libeliče opravile preventivni obhod po okoliških hribih

Med obilico deževnih počitniških dni, ki nas pestijo to poletje, nam je skupini starejših gasilk uspelo ujeti čudovit sončen dan, ki smo ga izkoristile za preventivni ogled okoliških hribov in domačij na tem področju. Seveda, to je bil praktično izlet, ki pa ni bil klasičen v smislu prevoza. V petek, 1. avgusta, se nas je zbralo 12 starejših gasilk, po predhodnem dogovoru, pred gasilskim domom. Za prevoz smo izbrale traktor in kmečki voz - lojtrnik, na katerem je zmontiranih dvanajst improviziranih sedežev.


Po uvodnem pozdravu in okrepčilu smo zasedle svoja mesta na lojtrniku, voznik traktorja pa ni bil nihče drug kot Jožica Hribernik, članica tekmovalne enote starejših gasilk. Najprej smo naredile panoramsko vožnjo po vasi, da smo se prepričale, če je na vasi v zvezi s požarno varnostjo vse v najlepšem redu, nato pa je traktor zarohnel proti Libeliški Gori.
 Da je lepo opazovati naravo s takšne perspektive, smo si bile vse udeleženke enotne, saj niti peš niti z avtomobilom ne moreš doživeti kaj tako lepega. Vožnja je bila ravno toliko hitra, da smo s pogledom lahko ujele vse, kar se je dogajalo v okolici. Vreme lepo, toplo, vetrček pa ravno toliko pihlja, da nam ni vroče.


Ko smo se vozile mimo hribovskih domačij, so nas povsod prijazno pozdravljali in nas vabili, naj se ustavimo. Seveda, vsem nismo mogli ugoditi, kjer pa smo se ustavile, smo bile deležne lepe pogostitve. 
Pot nas je vodila čez Libeliško Goro, čez Črneško Goro, vas Črneče, na Dobravo in na Zelen breg, kjer smo na kmečkem turizmu Lipovnik imele organizirano kosilo, saj je vožnja na lojtrniku tudi naporna in izčrpavajoča.


Na lojtrniku med vožnjo ni manjkalo pijače, sladic, smeha, petja in skratka dobre volje. Pot smo zaokrožile z vožnjo čez Strojno, s postankom na vikendu pri desetarki, kjer smo docela spraznile zalogo iz hladilnih torb.
 Preventivni obhod po našem hribovju smo zaključile zvečer na turistični kmetiji Buč sredi Libelič.
Na tem mestu smo še enkrat podoživele celodnevno dogajanje in analizirale stanje. Z obljubo, da bomo naslednje leto zopet ponovile enak ali podoben preventivni obhod in s tem doprinesle k požarni varnosti našega kraja, smo se z lepimi občutki razšle.
 

Fotogalerija.

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti