Bajta PR' NAS Zgodilo se je Kraja in razgrajanje
Kraja in razgrajanje PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sobota, 27 December 2008 00:00
V petek imajo možje postave ponavadi več dela kot ponavadi, saj prenekateri razgretež pod vplivi maliganov, rad postori kakšno lumparijo, ki je v  normalnih razmerah morda ne bi. Tudi ta petek ni minil brez konfliktnih situacij in kraje.
 
Včeraj, v petek, 26. 12. 2008, je neznanec v nočnih urah s parkirnega prostora izpred stanovanjskega bloka na območju Vuzenice, odtujil osebni avtomobil Daewoo Nexia, v katerem je lastnica pustila ključe za zagon motorja. O tatvini vozila so bili obveščeni vsi policisti na območju PU Slovenj Gradec, ki so takoj pričeli z iskanjem vozila in aktivnostmi za izsleditev storilca. Med izvajanjem policijskih aktivnosti so policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi ob 7.34 uri pri pokopališču Muta-Vuzenica našli odtujeno vozilo. Pri ogledu vozila in z zbiranjem obvestil so ugotovili, da si je osebni avtomobil protipravno prilastil 18-letni osumljenec z območja Občine Vuzenica. Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi bodo zoper omenjenega zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.
 
Nekaj pred polnočjo je policijska patrulja Policijske postaje Dravograd odredila pridržanje do izstreznitve zoper 33-letnega kršitelja z območja Občine Dravograd. Navedeni se je pred tem močno opil in v stanovanju svoje babice kršil javni red in mir z razbijanjem inventarja in prevračanjem mize. Po tleh je vrgel tudi videorekorder in televizor. Pri tem je babico lažje poškodoval, saj ji je na nogo padla polica. Ob intervenciji se ni umiril, temveč je poskušal nadaljevati s kršitvijo, zato je bilo odrejeno pridržanje do izstreznitve. Po dodatno zbranih obvestilih so mu policisti izrekli ukrep o prepovedi približevanja določenemu kraju oziroma osebi, saj se je do stare mame vedel na žaljiv in nesramen način ter tako pri njej povzročil občutek ogroženosti in strahu. V zadnjih dveh letih je bil že trikrat obravnavan zaradi podobnih kršitev javnega reda in miru v stanovanju navedene. Tokrat se mu bo denarnica stanjšala za 625,94€, saj so mu policisti Policijske postaje Dravograd izdali nalog za plačilo globe.
 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti