Bajta PR' NAS Zgodilo se je In sedaj za nekaj popolnoma drugega 4
In sedaj za nekaj popolnoma drugega 4 PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sreda, 01 Oktober 2014 12:33

Nika Oblak in Primož Novak na razstavi z naslovom In sedaj za nekaj popolnoma drugega 4 raziskujeta meje med realnostjo in iluzijo, dileme, stare kot je stara umetnost. S povezovanjem videa in kompresorja, računalniške tehnologije in mehanskih prenosov izdelujeta neke vrste robote. Le da ti roboti ne opravljajo dela, ki bi proizvajalo dodano vrednost za lastnika produkcijskih sredstev, temveč le kontrolirano podaljšujejo nesmiselnost nekega početja, ki je predstavljeno na videu.


Stroji, v katerih poteka interakcija med preprostimi tehnologijami, kot je kompresor in programiranjem, so ilustracija sodobnosti, kjer sta virtualen, medijski svet in resničnost do nerazpoznavnosti prepletena in skoraj že zamenljiva. Na prvi pogled nesmiselne akcije imajo globok ekspresiven pomen, saj v tem neskončnem ponavljanju odseva naš zbirokratizirani vsakdanjik, kjer naj bi imelo vsako naše početje nek cilj in smisel. Te skulpture lahko dojemamo kot komične manifestacije umetniške svobode, ki v ozadju seveda nosijo odtenek ironije in se tudi v tem pogledu, poleg naslova seveda, navezujejo na slavni Monty Python. Delo Nike Oblak in Primoža Novaka je v slovenskem prostoru izjemno pomembno, saj sta humor in ironična lucidnost v naši likovni umetnosti zelo redki dobrini.

Razstava: Nika Oblak & Primož Novak: And Now For Something Completely Different 4

Otvoritev razstave: petek, 3. oktober ob 18. uri, Galerija Ravne, Gledališka pot 1, Ravne na Koroškem

Trajanje razstave: 3. oktober – 2. november 2014

Kustos razstave: Jernej Kožar

Dodatne informacije: Petra Napečnik, 068601221, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Odpiralni čas: torek in četrtek: 10.00-16.00, sreda in petek: 10.00-18.00, sobota: 12.00-16.00. Nedelja in ponedeljek zaprto.

Internet: http://www.glu-sg.si/sl/galerija-ravne/

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti