Bajta PR' NAS Zgodilo se je Za varnost v SG odslej mestni redarji skupaj s policisti
Za varnost v SG odslej mestni redarji skupaj s policisti PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: PU SG   
Sreda, 05 Maj 2010 13:18

V preteklem tednu, 28.4.2010 so na območju Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec pričele z delom prve mešane  patrulje v sestavi policista in občinskega redarja. Tik pred prvomajskimi prazniki je prišlo do realizacije predloga varnostnega sosveta Policijske postaje Slovenj Gradec in Mestne občine Slovenj Gradec, tako da je bila na delo napotena prva mešana patrulja v sestavi policista in občinskega redarja.

Mešane patrulje

V prihodnje bodo mešane patrulje postale vse pogostejša  oblika skupnega dela policistov in občinskih redarjev. Tak način zagotavljanja varnosti na območju Policijske postaje Slovenj Gradec, je nov korak v sistemskem zagotavljanju kvalitetnega servisa varnostnih subjektov, ki skrbijo za varnost občanov na območju Mestne občine Slovenj Gradec.

Namen skupnega dela policista in občinskega redarja,  je predvsem zagotavljanje javnega reda na varnostno obremenjenih območjih, v okolici šol, v mestnih parkih, na kolesarskih stezah in pešpoteh ter urejanje mirujočega prometa na mestih, kjer nevestnost voznikov in prostorska omejenost zahtevata večjo prisotnost policije in rediteljev. Zaradi večje mobilnosti in lažjega dostopa bosta policist in reditelj delo v obliki mešane patrulje, delo večinoma opravljala kot kolesarja v spomladanskem, letnem in zgodnjem jesenskem času.

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti