Bajta PR' NAS Zgodilo se je Kaj se je v tem letu dogajalo na Koroških cestah?
Kaj se je v tem letu dogajalo na Koroških cestah? PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Petek, 12 December 2008 00:00
V enajstih mesecih letošnjega leta, je bil s strani PU Slovenj Gradec ugotovljen upad števila prometnih nesreč, prav tako so bile zabeležene milejše posledice le-teh. Tudi vozniki, ki radi spijejo kakšnega preveč, so letos napihali manjkrat in tudi manj kot v istem času lani.

Na območju PU Slovenj Gradec so letos obravnavali za celih 23% manj prometnih nesreč, torej le 583, v primerjavi z lanskimi 755. Žal je število nesreč s smrtnim izidom ostalo enako, to je 6. Prav tako pa je ostalo nespremenjeno število žrtev v teh nesrečnih dogodkih. Umrlo je 7 ljudi. Umrla sta dva pešca, dva voznika osebnih avtomobilov, 1 sopotnik, ter dva voznika motornih koles. Morda velja omenit, da v istem obdobju lanskega leta med žrtvami ni bilo motoristov.

Največ prometnih nesreč je bilo povzročenih zaradi nepravilne smeri in strani vožnje. S takšnim obnašanjem so vozniki povzročili 138 nesreč, kar je še vedno manj kot lanskih 153. Neprilagojena hitrost je letos botrovala 124 nesrečam, lani pa kar 170. Neustrezna varnostna razdalja je vzrok 74 nesrečam. Ostale neseče so plod nepravilnih prehitevanj, neupoštevanja prednosti, nepravilnih premikov z vozilom in drugih vzrokov.

Pijani vozniki so povzročili 67 nesreč. Očitno so se prestrašili, da bi morali prenočiti na policijski postaji, saj je to kar 28 manj kot lani. Alkohol je botroval 11,49% nesrečam, v povprečju pa so vozniki napihali 1,27 g/kg akohola v krvi

Si je pa kar nekaj voznikov prislužilo prenočišče na policijski postaji zaradi vinjenosti za volanom. Takih voznikov je bilo od 30.4.2008 kar 252.
 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti