Korporativna prostovoljska akcija: Simobil, PD Ravne in koča na Naravskih Ledinah natisni
Prispeval Veronika Kotnik, predsednica društva (*projekt Korociv)   
Sreda, 16 Oktober 2013 13:27

Čeprav ima petek trinajsti negativen prizvok, je bil petek, 13. 9. 2013, še kako POZITIVEN. V organizaciji 'Koroškega regionalnega stičišča za nevladne organizacije (NVO) - Korociv.si' smo z 31 Simobilovci iz Ljubljane preživeli krasen sončen dan visoko pod Uršljo goro na naši planinski koči na Naravskih ledinah.

Vodilo našega dela na koči je bil v vseh dogovarjanjih POVODNI MOŽ, ki je nekoč prebival na Uršlji gori; se potem preselil na Pohorje in se pred dvema letoma na Prvem otroškem festivalu Povodnega moža, ki se v začetku junija na pobudo dveh mladih prostovoljcev odvija na Ravnah, zopet vrnil in se naselil v kočici na Naravskih ledinah. Kočici sta dve, dokaj ubogi sta bili, a Simobilovci so ju čudovito olepšali in uredili – ena je za Povodnega moža, druga pa za Uršulo; zdaj moramo najti samo še ustrezne postelje, pa ne bo kaj lepšega kot prenočiti na Ledinah v njih!

To pa še ni vse: poleg kočic so se v novi beli preobleki zalesketala še vsa vrata na skupnih ležiščih v koči, vse klopi pred kočo so s premazom dobile čudovit žameten izgled, vhod v kočo je po »po večurni obdelavi« Simobilovcev kot nov. ČUDOVITO!!

Toplo je bilo, sonce je sijalo, energije in dobre volje smo imeli vsi dovolj, oskrbnika sta poskrbela za dobro hrano, pa še košaro smo napolnili z gobami! ZELO smo zadovoljni VSI, zato še enkrat HVALA vsem, ki so pripomogli k temu dogodku. O vzdušju pa naj spregovorijo spodnje slike.