Bajta PR' NAS Zgodilo se je Tina Maze najboljša koroška športnica leta 2014 (FOTO)
Tina Maze najboljša koroška športnica leta 2014 (FOTO) PDF natisni E-pošta
Prispeval Bojan Breznik, foto: Polona Pečnik   
Ponedeljek, 02 Februar 2015 23:04

Da si najboljši športnik in najperspektivnejši športnik na Koroškem, je potrebno biti kar najboljši na svetu! Tako je že desetič v akciji Koroški športnik leta 2014 osvojila naslov najboljše športnice na Koroškem alpska smučarka Tina Maze, ki je v preteklem letu postala dvakratna olimpijska prvakinja in je vodilna smučarka v svetovnem pokalu. Najperspektivnejša koroška športnica je športna plezalka Janja Garnbret iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu, ki je lansko leto osvojila naslov mladinske svetovne prvakinje med starejšimi deklicami.


Zaključna prireditev akcije Koroški športnik leta 2014 je potekala v petek, 30. januarja 2015 v Kulturnem centru na Ravnah na Koroškem v organizaciji Koroškega radia in Športnega glasila Karizma. V januarju je potekalo že dvanajsto glasovanje za najboljše in najperspektivnejše koroške športnike v oddajah Koroškega radia, na spletni strani Karizme in petčlanske komisije. Na seznamu je bilo kar 150 koroških športnikov in športnic, preko spletne strani je bilo oddanih nekaj čez 3.600 glasov in v oddajah Koroškega radia nekaj manj kot 100 glasov. Končni rezultati so bili predstavljeni na prireditvi in podeljena priznanja najboljših petim športnikom in petnajstim perspektivnim športnikom.

Tina Maze desetič najboljša na Koroškem

Najboljša alpska smučarka Tina Maze je že desetič postala najboljša koroška športnica, ki je zmagala v vseh treh glasovanjih in skupaj zbrala 1.855 točk. Na drugem mestu je tako kot lansko leto plavalec ravenskega Fužinarja Damir Dugonjić (1.087 točk), ki je z bronasto medaljo na evropskem prvenstvu v Berlinu osvojil že svojo deseto medaljo z velikih tekmovanj. Na tretjem mestu je še ena plavalka, Tjaša Oder, ki je na EP v Berlinu z dvema doseženima državnima rekordoma na 1500 m in 800 m prosto odplavala dva državna rekorda in osvojila 4. in 8. mesto. Na četrtem mestu je pristal Janez Klančnik iz Slovenj Gradca, ki je na Havajih osvojil naslov amaterskega svetovnega prvaka v Xterra triatlonu, peta pa je bila najboljša slovenska igralka namiznega tenisa Manca Fajmut, aktualna državna prvakinja med posameznicami, ki je nastopila na svetovnem prvenstvu v Tokiju.

Najperspektivnejša koroška športnica je Janja Garnbret

Največ glasov med perspektivnimi športniki je prejela športna plezalka Janja Garnbret iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu (894 točk), ki je lansko leto osvojila naslov mladinske svetovne prvakinje. Na drugem mestu je judoistka Zala Pečoler, tretja je bila plavalka Janja Šegel, na četrtem mestu še ena plavalka ravenskega Fužinarja Janja Jamšek. Peto mesto je pripadlo judoistki Tanji Anželak, šesti je gorski kolesar Teo Pečnik, sedmi atlet Tine Glavič, osmi igralec namiznega tenisa Tilen Cvetko, deveta judoistka Nuša Perovnik, na desetem mestu plavalec Lovro Knez, na enajstem mestu Tina Česnik, na dvanajstem mestu plavalka Mojca Hancman, na trinajstem mestu športni plezalec Zan Sudar Lovenjak, štirinajsta je bila Asja Kotnik in na petnajstem mestu judoist Vinko Prevolšek. Priznanja so podeljevali župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen in dve ravenski športni legendi, dolgoletni trener ravenskih plavalcev Henrik Medvešek in nekdanji odbojkar Adolf Urnaut. Prireditev je povezovala Špela Šavc, glavni pokrovitelj prireditve je bila Občina Ravne na Koroškem in pokrovitelj Koratur Prevalje.

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti