Trpinčil je sina natisni
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Četrtek, 13 Maj 2010 10:19

Nasilje na KoroškemV preteklih dneh so policisti na območju Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec obravnavali kaznivo dejanje hude telesne poškodbe ter kaznivo dejanje zanemarjanja otroka in surovega ravnanja.

V torek, 11. 5. 2010, je v enem izmed gostinskih lokalov na območju Slovenj Gradca prišlo najprej do verbalnega spora in nato do fizičnega prerivanja med dvema gostoma lokala. Med tem je 44-letni kršitelj iz Mislinje, močno odrinil 34-letnega oškodovanca iz Slovenj Gradca, tako da je ta padel po tleh. Pri padcu si je poškodoval gleženj leve noge, zato je bil odpeljan na zdravljenje v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je bil hospitaliziran. Ugotovljeno je bilo, da je utrpel hudo telesno poškodbo, in sicer zlom gležnja. Policisti Policijske postaje Slovenj Gradec, bodo po vseh zbranih obvestilih in dokazih zoper osumljenca, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Hude telesne poškodbe, podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

V sredo, 12. 5. 2010, so policisti Policijske postaje Slovenj Gradec izrekli ukrep prepovedi približevanja 46-letnemu moškemu iz območja UE Slovenj Gradec, njegovemu 17-letnemu sinu. Navedeni od leta 2008 kontinuirano vrši psihično in fizično nasilje nad sinom, tako da ga v prepirih brca, lasa, davi, z glavo udarja ob tla in kleči na njemu. Zaradi dobljenih telesnih poškodb je bil v mesecu maju 2010 že dvakrat hospitaliziran v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Slovenj Gradec bodo po vseh zbranih obvestilih in dokazih zoper osumljenca, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Zanemarjanja otroka in surovega ravnanja, podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.