Bajta PR' NAS Zgodilo se je Dravograd, Mežica: nasilje v družini. Kje vse še?!
Dravograd, Mežica: nasilje v družini. Kje vse še?! PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Ponedeljek, 12 April 2010 15:54

Nasilje v družini - slika je simboličnaV nedeljo, 11. 4. 2010, ob 19:15 uri, je 55-letni moški z območja Dravograda, v močno vinjenem stanju, v enem izmed stanovanj večstanovanjskega bloka pričakal svojo 53-letno izvenzakonsko partnerko. Takoj po prihodu jo je s pestjo udaril v obraz, tako da je padla na tla. Na tleh ležečo je lasal, jo vlekel za noge in z njo grobo ravnal. Pri tem jo je lažje telesno poškodoval. Oškodovanki je nekako uspelo pobegniti iz stanovanja do sosede, od koder je poklicala na interventno številko policije 113 in zaprosila za pomoč. Kršitelj je pred prihodom policistov odšel s kraja, vendar so ga ob 22.55 uri, izsledili na območju Dravograda in mu na podlagi določbe Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost. Pri zbiranju obvestil in dokazov so ugotovili, da kršitelj že dalj časa vrši psihično in fizično nasilje nad izvenzakonsko partnerko, ki je od  njega tudi ekonomsko odvisna. Po odpravi pridržanja, 12. 4. 2010, ob 10:58 uri, so mu na podlagi določbe Zakona o policiji izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Policisti Policijske postaje Dravograd bodo po vseh zbranih obvestilih in dokazih zoper njega, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Lahke telesne poškodbe in kaznivega dejanja Nasilja v družini, podali kazensko ovadbo na Okrožno državno Slovenj Gradec.

V nedeljo, 11. 4. 2010, okoli 22. ure, je močno pijan 44-letni moški z območja Mežice, vstopil v del stanovanja, katerega uporablja njegova bivša 28-letna izvenzakonska partnerka in njun petletni sin. Medtem ko je otrok spal v sosednji sobi, je bivšo partnerko fizično napadel. Pri tem jo je z dlanjo roke večkrat  udaril v obraz, jo vrgel po tleh in jo vlačil za roke in oblačila po stanovanju. Med pretepanjem mu je uspela pobegniti v sosednjo sobo, kamor se je zaklenila  in od tam poklicala na interventno številko policije 113 in zaprosila za pomoč. Na kraj so bili napoteni policisti, ki so pijanemu kršitelju, zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru, izdali plačilni nalog za plačilo globe. Zaradi ponavljajočih dejanj ponižanj in fizičnih obračunavanj z bivšo partnerko, so mu na podlagi Zakona o policiji izrekli ukrep prepovedi približevanja in ga odstranili iz stanovanja. Kršitelj ukrepa o prepovedi približevanja bivši partnerki in otroku ni upošteval, saj je ob 0:30 uri ponovno prišel pred vhodna vrata stanovanja bivše partnerke, kjer je zvonil in trkal ter nameraval nasilno vstopiti. Ob ponovni intervenciji so mu policisti izdali plačilni nalog za plačilo globe zaradi kršitve določbe Zakona o policiji, zaradi utemeljene bojazni, da bo v pijanem stanju nadaljeval s kršitvijo nadaljeval, so ga na pogladi določbe Zakona o prekrških pridržali do izstreznitve.

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem bodo po vseh zbranih obvestilih in dokazih zoper njega, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilja v družini, podali kazensko ovadbo na Okrožno državno Slovenj Gradec. S poročilom bodo obvestili tudi pristojen Center za socialno delo Ravne na Koroškem.

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti