42-letnik grozil izvenzakonski partnerici in sinu natisni
Prispeval Uredništvo Bajte, PU Slovenj Gradec   
Petek, 19 Marec 2010 17:17

Nasilje v družiniPolicisti na območju Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec so osumljencu storitve kaznivega dejanja nasilja v družini izrekli ukrep prepovedi približevanja, ki ga je že dvakrat kršil.

V četrtek, 18. 3. 2010, ob 14.30 uri, je izvenzakonska partnerica s petletnim sinom prišla domov, kjer  je njen 42-letni izvenzakonski partner, ki je bil močno pod vplivom alkohola, pričel glasno vpiti na njo in jo žaliti ter naganjati iz stanovanja. S svojim početjem je nadaljeval do okoli 18. ure, ko je odšla iz stanovanja in na policijo, kjer je zaprosila za pomoč. Policisti so pri zbiranju obvestil ugotovili, da je osumljenec od leta 2004 izvajal psihično in fizično nasilje nad oškodovanko, zato je v letu 2008 z otrokom že bivala v varni hiši. Kljub drugačnim obljubam, je s poniževalnim in grdim ravnanjem do nje in otroka, nadaljeval tudi po njuni vrnitvi z varne hiše v letu 2009, vendar kršitev ni prijavila policiji. Na podlagi zbranih obvestil so mu policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja, vendar ga je ob 22.44 uri že kršil, saj je prišel v stanovanje, kjer sta bila oškodovanka in njegov sin. Ob intervenciji so mu policisti izrekli globo in ga odstranili na odrejeno razdaljo. Ponovno je ukrep prepovedi približevanja kršil 19. 3. 2010, ob 9.20 uri, zato so policisti ponovno intervenirali in mu izrekli globo ter ga odstranili nad odrejeno razdaljo. Na podlagi sklepa pristojnega centra za socialno delo je bila oškodovanka skupaj z otrokom nameščena v eno izmed varnih hiš.

Policisti policijske postaje Slovenj Gradec bodo po vseh zbranih obvestilih in dokazih zoper njega, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilja v družini, podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.