Korociv: Svetovanje s področja računovodstva natisni
Prispeval Uredništvo Bajte (*projekt Korociv)   
Sreda, 15 Januar 2014 14:21

V okviru projekta »Koroško regionalno stičišče NVO – Korociv.si« vas vljudno vabimo na svetovanje s področja računovodstva za pripravo zaključnega računa za NVO in na praktično predstavitev spletnega programa za vodenje računovodstva, ki bo v torek, 21. januarja 2014 ob 16.00 uri na OŠ Prežihovega Voranca - Ravne na Koroškem (računalniška učilnica).


VSEBINA

I. Sestava zaključnega računa za društva in zasebne zavode

- računovodske novosti za leto 2013, ki jih je potrebno upoštevati pri bilanci 
- na kaj je treba paziti, ko zaključujete leto 
- kontrola glavne knjige s podatki iz poslovanja in popisnimi listi 
- prikaz osnovnega izpolnjevanja AJPES obrazcev za zaključni račun na podlagi bruto bilance in hitre kontrole pravilnosti 
- izpolnjevanje poslovnega poročila in pojasnil k zaključnemu računu za leto 
- davčne novosti za leto 2013, ki jih je potrebno upoštevati pri bilanci 
- izpolnjevanje davčnega obračuna za društva (izpolnjevanje davčnega obračun tudi za normirance) 
- odgovori na vprašanja

II. Spletni program za vodenje računovodstva KOROCIVIS.NET

- predstavitev programa in prikaz programa s praktičnimi vajami za vnos potnih nalogov, izdanih faktur, knjige prejetih računov in priprave virmanov za NVO.

Svetovala vam bosta Maja Štruc, ki ima večletne izkušnje s področja knjigovodstva in računovodstva v društvih in zasebnih zavodih, ter Robert Jamnik, strokovnjak na področju računovodske programske opreme.

PRIJAVA

Zaradi omejenega števila mest je prijava obvezna. E–prijave sprejemamo na temle spletnem naslovu ali po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali po telefonu na številko 040 292 841. Ravno tako smo vam na voljo za vse dodatne informacije. Udeležba je brezplačna. Vljudno vabljeni.