Bajta PR' NAS Zgodilo se je Formalno konstituiranje Kluba koroških poslancev
Formalno konstituiranje Kluba koroških poslancev PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sreda, 21 Januar 2009 10:15
Včeraj so se v Ljubljani na konstitutivni seji sestali vsi štirje na Koroškem izvoljeni poslanci, ki bodo poslej delovali v Klubu koroških poslancev.

Državni zbor republike Slovenije


Alan Bukovnik, Zmago Jelinčič, Miro Petek in Matjaž Zanoškar bodo na tovrstnih srečanjih v prihodnje obravnavali ključna razvojna vprašanja Koroške regije, na svoje seje pa bodo vabili tudi predstavnike lokalnih skupnosti, gospodarstva in druge goste.

Na prvi seji so med svoje vrste povabili predstavnike Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, s katerimi so se pogovorili o problematiki financirana regijske bolnišnice.

Predstavniki bolnišnice, direktor Janez Lavre in člani strateško-razvojnega sveta SBSG, Nado Vodopija, Davorin Benko in Bojan Vujkovac so poslance seznanili s trenutno finančno situacijo, o kateri smo na Bajti že obširneje poročali, poslanci pa so na podlagi tega sklenili, da bodo na Ministrstvo za zdravje in Vlado RS naslovili dve vprašanji.

Najprej jih zanima, zakaj je bila SBSG izvzeta iz razprave o oblikovanju urgentnih centrov. V tej razpravi so bile namreč zajete vse slovenske bolnišnice z izjemo slovenjgraške.

Drugo vprašanje, ki ga bodo koroški poslanci prav tako zastavili na ponedeljkovi seji DZ RS, pa se nanaša na realizacijo sklepa Ministrstva za zdravje, ki je odredilo, da mora Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije Splošni bolnišnici Slovenj Gradec izplačati znesek 846.000 evrov za pokritje finančne vrzeli, ki je nastala zaradi napačnih ugotovitev upravnega nadzora v letu 2007.

Ministrstvo za zdravje je namreč izdalo sklep o plačilu omenjenega zneska, česar pa ZZZS ne stori, kar nedvomno vpliva na splošno likvidnostno situacijo bolnišnice. Poslanci so izrazili željo, da jih vodstvo bolnišnice sproti seznanja s potekom projekta prenove, ki bi se naj začela v letošnjem letu.

Menili so, da je prva faza dobro zastavljena, nekaj težav pa nastopa pri zagotavljanju sredstev v višini 33 milijonov evrov, ki bodo porabljena za izvedbo druge faze projekta prenove bolnišnice, kar pa bodo poslanci skupaj z vodstvom bolnišnice skušali sproti reševati z Ministrstvom za zdravje in Vlado RS.   
 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti