Bajta PR' NAS Zgodilo se je Pohod na Peco in prvi letošnji Fil(m)ozofski večer
Pohod na Peco in prvi letošnji Fil(m)ozofski večer PDF natisni E-pošta
Prispeval Klub koroških študentov   
Petek, 09 Maj 2014 07:42

Klub koroških študentov v soboto, 10. maja, organizira pohod na Peco, prav tako se bo v večernih urah v mladinskem hotelu Punkl odvil prvi Fil(m)ozofski večer na temo veganstva.

V sklopu projekta Koroške gore KKŠ organizira pohode na štiri koroške vrhove. Izbrane destinacije, kjer bodo udeleženci tekom pomladi in poletja lahko nabirali oz. utrjevali svojo kondicijo, so Peca, Raduha, Smrekovec in Uršlja gora. V primeru udeležbe na vseh štirih pohodih čaka udeležence posebna nagrada, in sicer si bodo lahko po lastni želji izbrali enega izmed KKŠ-jevih projektov ter se ga udeležili povsem brezplačno. Prvi pohod bo na Peco, ki je najvzhodnejši dvatisočak (2125 m n.v.) v Sloveniji, odvil pa se bo v soboto, 10. maja, z zborom ob 8.30 uri pred KMKC Kompleks. Prva postojanka bo ogled predstave Perkmandeljc v Črni na Koroškem, prav tako se bodo udeleženci ustavili pri znameniti votlini Kralja Matjaža, nakar sledi krajši vzpon do planinske postojanke Dom na Peci oz. kdor bo želel, do samega vrha najvišje koroške gore, ležeče v vzhodnem delu Karavank. Povratek v dolino je predviden v popoldanski urah.

Poleg pohoda na Peco KKŠ v soboto zvečer ob 19. uri prireja še en dogodek, in sicer se bo v mladinskem hotelu Punkl odvil prvi letošnji Fil(m)ozofski večer z naslovom Kako lahko s prehrano spremenimo sebe in svet. Sprva si bodo udeleženci ogledali izsek filma, ki se navezuje na tematiko dogodka, nato sledi predavanje tokratnega gosta, enega najbolj znanih slovenskih veganov in predsednika Slovenskega veganskega društva ter domačina Milana Mrđenovića, ki bo kasneje tudi vodil razpravo o tematiki predvajanega filma in odgovarjal na morebitna vprašanja s strani občinstva. Milan je sicer ljudem poznan s spletnega portala YouTube, kjer objavlja svoje video bloge na temo presne prehrane in veganstva. Za konec bo gost za obiskovalce pripravil še svojo kulinarično specialiteto. "Na tokratnem KKŠ Fil(m)ozofskem večeru odpiramo nadvse zanimivo debato ne samo o načinu prehranjevanja, temveč tudi o načinu življenja, ki je po mnenju gosta bolj pozitivno in svobodomiselno. V diskusijo želimo vključiti vse obiskovalce večera, da bodo skupaj z gospodom Mrđenovićem delili svoja videnja in stališča, ki bodo lahko spodbudila konstruktivno debato, kakršnih smo vajeni na naših fil(m)ozofski večerih," je o projektu dejala njegova vodja Tjaša Črešnik.

Klub Koroških Študentov
 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti