Bajta PR' NAS Zgodilo se je Janez Janša na kolesarjenju po koroških poteh
Janez Janša na kolesarjenju po koroških poteh PDF natisni E-pošta
Prispeval Jan Küzma   
Ponedeljek, 25 Avgust 2008 20:01
Prvi mož trenutne vlade in SDS se je danes skupaj s strankarskimi kolegi in simpatizerji odpravil na kolesarski izlet po Koroški.

Večji del poti je potekal po Mežiški dolini. Pot se je začela na Spodnjem Slemenu pri Javorju, potekala skozi Mežico vse preko Prevalj do Raven na Koroškem, kjer so se zbrali pred občinsko hišo. V skupini športnikov je bilo okoli 25 kolesarjev - poleg Janeza Janše in njegove spremljevalke Urške Bačovnik so se izleta udeležili tudi koroški poslanec Miro Petek (ki je pred kratkim izdal tudi knjigo, o predstavitvi le-te, lahko berete tukaj), župan Raven na Koroškem Tomaž Rožen, ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič, podžupan občine Milan Škafar in drugi. Miro Petek (ki je vodil pot), je pred potjo povedal, da si bodo kolesarji ogledali nekatere dosežke vlade Janeza Janše v Mežiški dolini in na Koroškem.

Skupina je na Ravne prispela dobre pol ure po napovedanem času, torej okoli pol druge popoldan. Na Ravnah so jih pričakali nekateri občinski delavci in tudi drugi podžupan občine Peter Oder. Za dobrodošlico jim je zaigrala skupina ravenskih godbenikov, kolesarji so se odžejali, predsednik vlade in ostali pa so čas med drugim izkoristili za fotografiranje, rokovanje in pogovore s simpatizerji, ki se izleta s kolesi niso udeležili. Pred občino se jih je zbralo le malo število.

Miro Petek in Urška Bačovnik sta se odpravila tudi na ogled bližnje lekarne, ki jo vodi Petkova soproga. Po kratkem pregledu koles in namestitvi varnostnih čelad nazaj na glave je skupina nadaljevala proti Slovenj Gradcu in pot zaključila v Tomaški vasi okoli četrte ure popoldan.

Več fotografij lahko najdete v Albumu.

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti