Iz obiska na Koroškem radiu natisni
Prispeval Tadej Jelen in ekipa Bajte   
Nedelja, 04 Maj 2008 00:19

Bajta, najnovejši internetni objekt na Koroškem, je dobila povabilo, da v okviru Večernega kluba gostuje na osrednjem informativnem mediju na Koroškem. Če povemo po domače, Bajta je bila gost Koroškega radia. Vsi tisti, ki ste pogovor zamudili, ga lahko poslušate kar preko Bajte.

Voditeljica oddaje, Tjaša Razdevšek, se je pogovarjala s trojico, ki je bila pri začetkih »puvanja« Bajte, to so: Jernej Prodnik, Jan Klančnik in Igor Ranc. S skupnimi močmi so skušali poslušalcem kar najbolje opisati in predstaviti kaj spletni portal www.bajta.si pravzaprav je in čemu služi. 

Igor Ranc je poudaril, da je Bajta nastala z namenom, da lahko bralci na enem mestu najdejo vse (informacije, dogodke, intervjuje, recenzije,…), kar je vsaj malo povezano s Koroško in njenimi prebivalci. Izvedeli ste lahko, da je bila prvotna ideja končne Bajte v osnovi forum, ki je kasneje »končal« kot eden glavnih temeljev, ki podpirajo Bajto. Kot ostale temelje lahko zapišemo kar rubrike, ki Bajto sestavljajo danes: Pr'nas, Kšajtni, T'k prajijo, Dogodkovnik, Album, (Info)teka in že prej omenjeni forum.

Jernej in Jan nista pozabila na zunanje sodelavce, ki so in še vedno veliko energije vlagajo v to, da se Bajta pridna »puva« naprej. Ob tej »priliki« so gostje Tjaši zaupali tudi, da je Bajta čisto »neodvisna«, torej zaenkrat se je oz. se še »puva« brez sponzorskih sredstev, bi bili pa zelo veseli, če bi se v prihodnje to spremenilo (a Bajta zato ne bi žrtvovala svoje poročevalne neodvisnosti in kredibilnosti). To je bila tudi zaključna tema oddaje, ki se je končala (namerno?) s pesmijo Dnarja ni, koroškega kantavtorja Adija Smolarja.

Bajto puvajo »uredniki in vse ostalo«:  Mitja Gruber, Jan Klančnik, Jan Küzma, Jure Lesjak, Igor Papotnik, Jernej Prodnik, Igor Ranc  ter »neumorni sodelavci«: Barbara Žvirc, Tadej Breznik, Robert Marin, Luka Pernek, Vesna Paradiž, Savo Radjenovič, Matej Golob, Primož Fajmut, Tadej Jelen, Vesna Amon, Petra Lesjak-Tušek, Maja Visinski, Luka Sešel, Tina Peruš, Marko Djordjević, Bogdan Tušek, Samo Strel, Ivo Mlakar, Patricija Zbičajnik, Tomaž Hostinger, Ana Pisar, Vanja Amon, Tit Borstner, Uroš Prosen, Zala Ranc, Roman Novak, Jure Zih.


Ste zamudili pogovor?
Poslušajte posnetek oddaje na Bajti ...