Bajta PR' NAS Zgodilo se je Evropska noč skoraj brez prometnih nesreč
Evropska noč skoraj brez prometnih nesreč PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: regolare (cc)   
Torek, 19 Oktober 2010 15:15

Policisti na območju Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec so v noči iz sobote na nedeljo izvedli poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov.

Poostren nadzor se je opravil v sklopu mednarodnega projekta z naslovom »Evropska noč brez prometnih nesreč«, ki ga podpira tudi Evropska komisija in opozarja na problematiko alkohola v prometu, še posebej med mladimi. Osnovni cilj projekta je spodbujanje prometne varnosti predvsem med mladimi udeleženci v prometu.

Policist

,Policisti na Koroškem so prostovoljcem, ki sodelujejo v projektu, pomagali deliti preventivni material in širiti idejo o nezdružljivosti alkohola in vožnje, hkrati pa so izvedli poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov.

Pri tem so z alkotesti preizkusili 124 voznikov, od katerih jih je bilo pet pod vplivom alkohola. Med njimi je bil tudi voznik, ki mu je elektronski alkotest nameril 0,76 mg/l (1,52 g/kg) alkohola v litru izdihanega zraka. V skladu z določbo 238/b člena Zakona o varnosti cestnega prometa (ZVCP-1) je bil pridržan.

V tej noči se je na Koroškem zgodila le ena prometna nesreča, in sicer okoli 2.30 ure na glavni cesti Slovenj Gradec-Dravograd, ko je v naselju Pameče tujec zaradi neprilagojene hitrosti vožnje z osebnim avtomobilom zapeljal s ceste, kjer je trčil v prometni znak in obcestno svetilko javne razsvetljave. Pri tem je nastala gmotna škoda, voznik pa ni bil poškodovan. Izrečena mu je bila globa.

 

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti