Bajta PR' NAS Zgodilo se je Poletni šoli novinarstva in marketinga
Poletni šoli novinarstva in marketinga PDF natisni E-pošta
Prispeval Energetika.NET   
Torek, 24 Junij 2014 08:23

V ljubljanskem BTC-ju bo letos prvič potekala novinarska in marketinška poletna šola. Julija, natančneje med 7. in 18. julijem, bo torej zelo vroče, saj bo s priznanimi slovenskimi strokovnjaki do 40 mladih urilo veščine.


Organizator, medijsko-založniška hiša Energetika.NET, je v sodelovanju s partnerji pripravila tudi 10 štipendij za nadarjene ter bo preko tega omogočila dodatno izobraževanje mladih in s tem njihov boljši jutri. Šoli potekata v okviru projekta Modri svet, ki mladim odpira vrata v svet energetike preko izobraževanja in povezovanja z energetskimi strokovnjaki in vidnimi osebami v domači energetiki.

Poletni šoli za boljši jutri mladih

Bližajo se vroči poletni dnevi, ki bi jih vsak najraje preživel na peščeni plaži z limonado v roki, vendar pa to ni način za premagovanje aktualnih težkih gospodarskih razmer. Kdor želi boljši jutri, mora imeti odprte oči in na vsakem koraku iskati priložnosti. Družbeno odgovorno podjetje Energetika.NET tako ponuja eno takšnih, saj organizira kar dve poletni šoli - novinarsko in marketinško. Poleg neprecenljivega znanja obe mladim ponujata tudi stik s strokovnjaki iz novinarske, marketinške in energetske sfere, s tem pa odlično odskočno desko na trg dela. Še več, organizator bo vsaj 10 študentom omogočil, da se šolanja udeležijo brezplačno, saj bo najboljšim podelil štipedije, hkrati pa je tudi podjetjem in partnerjem omogočil sodelovanje preko štipediranja potencialnih kadrov.

V ohlajenih prostorih Centra energetskih rešitev (CER) ter uredništva medijsko-založniške hiše Energetika.NET v ljubljanskem BTC-ju bodo nadobudni novinarski kandidati gulili stole med 7. in 11. julijem, bodoči marketinški guruji pa bodo spoznavali najbolj učinkovite pristope oglaševanja med 14. in 18. julijem.

Energetika, novinarstvo in marketing z roko v roki

Novinarski program je namenjen študentom in mladim posameznikom, ki se želijo seznaniti z novinarstvom in  področjem energetike. Cilj je, da udeleženci osvojijo veščine pridobivanja informacij in novinarskega poročanja, se seznanijo s potekom novinarskega dela in spoznajo strokovne izraze, ki se pojavljajo na področju energetike. V marketinški program bodo vključeni študenti in mladi kandidati, ki se želijo seznaniti z z marketinškimi veščinami predvsem v energetskem sektorju. Cilj šolanja je, da udeleženci spoznajo in osvojijo veščine vodenja in organizacije dogodkov, se seznanijo z bistvom učinkovitega marketinga različnih produktov ter se specializirajo za organizacijo in vsebinsko pripravo energetskih dogodkov.

Modri svet – družbeno odgovoren projekt  za mlade

Modri svet se je začel kot knjižna zbirka in kmalu prerasel v program za malčke, v okviru katerega je ekipa Energetike.NET v slovenskih šolah in vrtcih ozaveščala in informirala o pomenu energije in okolja. Zaradi naraščajočega problema nezaposlenosti med mladimi, in pomanjkanja praktičnih znanj je Energetika.NET letos projekt razširila na usposabljanje mladih. »Najprej smo mlade izobraževali preko natečajev, kmalu pa smo se odločili za bolj strukturiran in obsežnejši program poletnih šol. Preko tega mladim odpiramo vrata v svet energetike,« je povedala Alenka Žumbar, glavna urednica Energetike.net in idejni vodja polenih šol. Mladi s pomočjo programa Modri svet pridobivajo praktične izkušnje in znanja, se seznanjajo s ključnimi (tehničnimi) pojmi in (strukturnimi) dejstvi v energetiki ter povezujejo z energetskimi strokovnjaki in vidnimi osebami v domači energetiki. Mnogi se prvič srečujejo z delovnimi izkušnjami na projektih v poslovnem svetu in preko pridobivanja dodatnih znanj  postajajo zaposljiv kader v energetiki.

Prijavnica na poletne šole je dostopna tukaj

Več informacij o programu in novostih poletnih šol - Modri svet: Spletna stran, Facebook in Twitter.

-----

Za dodatne informacije lahko kadarkoli stopite v stik z nami tudi prek telefona in elektronskega nabiralnika: Mateja Kegel Kozlevčar,  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , gsm 040 423 325.

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti