Do smrti zbil peško natisni
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: PUSG   
Torek, 13 April 2010 19:38

V ponedeljek se je v naselju Slovenj Gradec zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik avtobusa in peška, ki je na kraju umrla. 45-letni voznik iz Radelj ob Dravi je vozil avtobus, last prevozniškega podjetja s Prevalj, iz smeri Celjske ceste proti Ronkovi cesti v Slovenj Gradcu. Ko je z avtobusom, na katerem ni bilo potnikov, ker ni bil na redni medkrajevni liniji, pripeljal do semaforiziranega križišča omenjenih cest, je pri znaku zelene luči na semaforju, zavil desno v smeri Ronkove ceste.

Nesreča v Slovenj Gradcu

Pri tem je spregledal 59-letno peško iz Slovenj Gradcu, ki je takrat prav tako pri znaku zelene luči na semaforju, po zaznamovanem prehodu za pešce, pričela prečkati vozišče Ronkove ceste, z njegove desne proti levi strani. Pri tem je z desnim bočnim delom avtobusa malo od roba ceste trčil v peško, ki je padla po vozišču. Na tleh ležečo je s podvozjem avtobusa vlekel po vozišču, nakar je z zadnjim desnim kolesom zapeljal čez njo. Ob tem je utrpela tako hude telesne poškodbe glave, da je na kraju nesreče umrla.

Policisti iz Slovenj Gradca, ki so ob navzočnosti dežurnega okrožnega državnega tožilca in dežurne preiskovalne sodnice iz Slovenj Gradca opravili ogled kraja prometne nesreče, bodo zoper voznika avtobusa, zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

V letošnjem letu je to druga žrtev na koroških cestah, v enakem obdobju lanskega leta na koroških cestah ni umrl nobeden udeleženec cestnega prometa.