Bajta PR' NAS Zgodilo se je Dan za okolje in prostor
Dan za okolje in prostor PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte (*projekt Korociv)   
Sreda, 09 April 2014 07:07

Pravno-informacijski center – PIC Ljubljana in Koroško regionalno stičišče NVO organizirata 'Dan za okolje in prostor' za nevladne organizacije iz Koroške regije in vabita nevladne organizacije, civilne iniciative in druge zainteresirane, da

  • izkoristijo možnost brezplačnega pravnega svetovanja s področja varstva okolja in prostorskega načrtovanja, ki bo potekalo dne 15.4.2014 od 12. do 16. ure v mali dvorani Kulturnega centra Ravne, Gledališka pot 1. Pravno svetovanje vključuje svetovanje lokalnim okoljskim in prostorskim nevladnim organizacijam in civilnim iniciativam glede problematike, s katero se soočajo v svojih prizadevanjih, in o možnostih pravnega ukrepanja pri tem. Pravno svetovanje je brezplačno. 
  • se udeležijo brezplačnega predavanja Osnove okoljske zakonodaje in prostorskega načrtovanja, ki bo dne 15.4.2014 od 16. do 18.30 ure ravno tako v mali dvorani KC Ravne.

Program

- predstavitev pomena nevladnih organizacij s področja varstva okolja in urejanja prostora, možnost

pridobitve statusa delovanja v javnem interesu,

- osnove okoljske zakonodaje z vidiki prostorskega načrtovanja in njune prepletenosti,

- možnosti vključevanja javnosti in nevladnih organizacij v postopke in pravna sredstva,

- razprava o lokalni problematiki.

Pravno svetovanje in predavanje bo izvedla Senka Vrbica iz Pravno-informacijskega centra nevladnih organizacij – PIC. Udeleženci predavanja bodo prejeli gradivo.

Za pravno svetovanje in seminar se predhodno prijavite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Dan za okolje in prostor je organiziran v sodelovanju z Koroškim regionalnim stičiščem NVO z namenom, da se znanje s tega področja približa lokalnim nevladnim organizacijam v pomoč pri reševanju njihovih lokalnih problematik s področja varstva okolja in urejanja prostora. Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC organizira dogodek v okviru projekta in Plan B za Slovenijo (mreža nevladnih organizacij s področja varstva okolja) in Mreže za prostor (mreža nevladnih organizacij s področja urejanja prostora), ki sta financirana iz sredstev Evropskega socialnega sklada.


 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti