Bajta PR' NAS Zgodilo se je Uradna otvoritev centra Črne
Uradna otvoritev centra Črne PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak   
Ponedeljek, 09 November 2009 16:26


Konec prejšnjega tedna so v občini Črna na Koroškem tudi uradno otvorili prenovljeni center kraja, ki sta ga s simboličnim prerezom slavnostnega traku odprla črnjanski župan Janez Švab in Gregor Ficko, direktor direkcije za ceste.

Črna na Koroškem, 2009.

Projekt prenove centra Črne na Koroškem je vreden dobrih 750 tisoč evrov, od tega je tamkajšnja občina prispevala 214 tisoč, Ministrstvo za promet pa 545 tisoč evropskih. Dela je skupaj z različnimi podizvajalci izvedlo Cestno podjetje Maribor. V tako imenovani drugi fazi projekta so poleg nove vizualne podobe okoli Plečnikovega spomenika v samem centru kraja zamenjali vodovod, kanalizacijo in kabelsko infrastrukturo, obnovili pločnike, postavili novo razsvetljavo in poskrbeli za cvetlično ureditev.


Večletni projekt bo v bližnji prihodnosti prešel še v tretjo fazo, ki predvideva obnovitev cestišča do naselja Rudarjevo, kjer (malo za šalo, malo za res) upajo, da ne bo prišlo do radikalnih sprememb cestne signalizacije, kot se je to zgodilo okoli krožišča v Centru - Črnjani so do nedavnega lahko okoli rondoja vozili po svojih ("črnjanskih") pravilih, ki so morala prepustiti mesto novemu (uradnemu) režimu.

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti