Bajta PR' NAS Zgodilo se je "Zgodovina so ljudje!" je odmeval maj
"Zgodovina so ljudje!" je odmeval maj PDF natisni E-pošta
Prispeval Željko Burica   
Ponedeljek, 31 Maj 2010 22:18

V soboto, 29. maja, se je v Črni na Koroškem odvijala proslava z naslovom "Naj odmeva maj", ki je posvečena vsem majskim dogodkom naše zgodovine. Zadoneli sta partizanska pesem in harmonika, spomnili so se tudi Ivana Cankarja in Karla Destovnika Kajuha. Glavni cilj prireditve je bil spomin na nesporne vrednote narodnoosvobodilnega boja (NOB), katere v današnjem času nekateri zaničujejo in sprevračajo ter s tem poizkušajo zgodovino pisati na novo - na slavnostni prireditvi v Črni je bilo povedano drugače: "Zgodovina so ljudje! In teh ne moreš pisati na novo".

Naj odmeva maj

V Črni na Koroškem so se organizatorji prireditve - Združenje borcev za vrednote NOB Mežiške doline in Delavsko prosvetno društvo Svoboda Črna na Koroškem v sodelovanju z Občinskim odborom Socialnih demokratov - povezali k enotnemu cilju: ohranjanju vrednot narodnoosvobodilnega boja!

V okviru programa so v črnjanskem Kulturnem domu sodelovali: mešani pevski zbor Markovič Kristl MATO, povezovalec in recitator Tomi Simetinger ter harmonikarji (Niko s prijatelji). Zbrane obiskovalce je v pozdravem govoru nagovoril župan občine Črna na Koroškem Janez Švab, slavnostni govornik na prireditvi "Naj odmeva maj" pa je bil Dušan Kumer, poslanec v Državnem zboru.


* Organizatorji se za čudovito okrašen oder zahvaljujejo Slavici Simetinger, za darovano cvetje in šopke pa Romani Lesjak.
 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti