Bajta PR' NAS Zgodilo se je 25-letnika ovadili zaradi posedovanja orožja
25-letnika ovadili zaradi posedovanja orožja PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Petek, 01 April 2011 21:47

Policisti na območju Policijske uprave Slovenj Gradec so zasegli večjo količino orožja in streliva, za katera kršitelj ni imel ustreznih orožnih listin.

Na podlagi pridobljenih informacij o nedovoljeni posesti orožja in streliva so policisti Policijske postaje Slovenj Gradec pridobili pisno odredbo Okrajnega sodišča Slovenj Gradec za hišno preiskavo, ki so jo 24. 3. 2011 opravili pri 25-letnemu kršitelju v okolici Mislinje. Pri hišni preiskavi so našli in zasegli 27 kosov manevrskih nabojev, 6 kosov vadbenih nabojev in 64 nabojev različnih znamk in kalibrov ter zaklep neznanega orožja, dve puškini cevi s sprožilnim mehanizmom, dva dela orožja, tri puške in starejši revolver. Prav tako so našli in zasegli ročno bombo in neznano ročno bombo valjaste oblike.

Zaseženo orožje

Del najdenega in zaseženega orožja, ki ga ni dovoljeno nabavljati in imeti v posesti, so prevzeli bombologi Specialne enote Generalne policijske uprave, ostalo orožje in strelivo, za katero kršitelj ni imel ustreznih orožnih listin, pa bo odpeljano v skladišče Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije.

Policisti PP Slovenj Gradec bodo zoper kršitelja zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa z orožjem, podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec, prav tako bodo zoper njega zaradi kršitve določb Zakona o orožju uvedli hitri postopek z odločbo.

 

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti