Bajta PR' NAS Zgodilo se je Wolf bi raje kot Pavčka žvečil sladke deklice
Wolf bi raje kot Pavčka žvečil sladke deklice PDF natisni E-pošta
Prispeval Robert Marin   
Sreda, 20 Oktober 2010 16:14

Stop war!Kozmopolitski poslovnež Walter Wolf ne more pojasniti, zakaj točno je izrekel inkriminirane besede, potrdil pa je, da jih je izrekel v afektu. V telefonskem pogovoru z novinarjem časnika Delo Dejanom Karbo, ki je takrat preiskoval afero Patria, je Wolf dejal: "Gospoda Pavčka pojem, prežvečim in ga izpljunem. Ko bom z njim končal, mu bo še žal, da se je rodil."

Besede "težke" dober poldrugi milijon evrov

Zaslišani Karba je včeraj med drugim dejal, da je Wolfa opozoril, da gre za težke besede, "...a je vztrajal, da se tako zapišejo." Intervju je bil objavljen 2. septembra 2008, od takrat dalje pa je Pavček, ki je besede razumel kot osebno žalitev in smrtno grožnjo, postal razdražljiv in vznemirjen, zaradi česar je je pol leta na recept jemal antidepresive. Trpeli so življenjski ritem in delovne navade, zbal se je tudi za življenje.

Pavček od Wolfa zaradi razžalitve zahteva astronomskih 1,7 milijona evrov. Neuradno naj bi se Pavček skušal izvensodno poravnati za 30.000 evrov. Neuspešno.

Wolf: "Tako se to pač reče"

Wolf trdi, da se ga ne sme prijeti za vsako izrečeno besedo, tudi dekletom večkrat reče, "da bi jih pojedel, ker so tako sladke." Ob tem je dodal, da še nobene ni, kljub temu, da se piše Wolf. Kanadsko-avstrijskega poslovneža je razburilo, ker so po njegovem mnenju finski kriminalisti preiskavo proti njemu začeli zaradi lažne prijave, ki so jo sprožili Patrijini konkurenti iz Sistemske tehnike. Proti Pavčku, lastniku Sistemske tehnike, je zato napovedal tožbo, Pavček pa je v intervjuju v Financah 1. septembra 2008 napovedal "protitožbo".

Pavček pravi, da Wolfa do izrečenih besed sploh ni poznal. "V življenju nisem nikoli nikomur nič slabega storil, potem pa sem doživel tole. Gre za osebno žalitev in celo grožnjo s smrtjo, za kar ni bilo nobenega povoda," pravi. Wolfu je po njegovem mnenju nekdo te besede položil v usta, saj naj ne bi imel nobenega razloga za tako nizkotne žalitve. "Sem nekoliko starejši, ampak nisem bedak, da bi mi drugi narekovali, kaj naj govorim," je na to odrezal Wolf in pristavil, da je "Pavček velik tajkun." "Jaz pa sem Mr. Nobody. Kaj ga bom jaz takega tajkuna prizadel," se sprašuje.


Vplivna oseba v vojaški industriji


Skromnost je lepa čednost, vendar Wolf vendarle ni takšen "Gospod Nihče," kot trdi, da je. Mimogrede se je na sodišču sam pohvalil, da je svojimi sijajnimi vezami in poznanstvi v začetku devetdesetih mladi slovenski državi pomagal pri navezavi stikov z Izraelom. Tudi direktor Sistemske tehnike Milan Švajger je včeraj spomnil, da je Wolf vplivna oseba v vojaški industriji, saj je bil med drugim prisoten že leta 1991 ali 1992 v železarni na Ravnah na Koroškem, ko je bilo govora o izdelavi šestkolesnih oklepnikov - valukov. Tako Pavček kot Wolf sta kakršnokoli povezavo z afero Patria odločno zanikala.  

Sodnica Jadranka Juhant bo morala torej presoditi, ali je Wolf vulgarno, zaničljivo in ponižujoče posegel v Pavčkov ugled in dostojanstvo. Sojenje se z zaslišanjem prič nadaljuje decembra.

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti