Bajta PR' NAS Zgodilo se je 60 let Kul ture po kulturi koroških študentov (FOTO)
60 let Kul ture po kulturi koroških študentov (FOTO) PDF natisni E-pošta
Prispeval Teja Sedovšek, foto: Miha Kolar   
Torek, 22 Januar 2013 18:45

V soboto, 19. januarja, smo bili priča resnično prvovrstnemu večeru poimenovanemu 60 let Kul ture po kulturi koroških študentov. Dogodek, organiziran pod vodstvom Kluba koroških študentov, se je odvijal v Kulturnem centru Ravne na Koroškem.

V uvodu smo si ogledali video posnetek Akademskega plesa, nato pa nas je s svojim opernim petjem navdušila Mateja Potočnik. Prisotnim sta spregovorila aktualni predsednik KKŠ-ja Andraž Lečnik ter podpredsednica Ana Pisar. 

KKŠ

Valerija Tominc in Žiga Pisar sta brez dvoma navdušila publiko s svojim izbranim repertoarjem, ki je med drugimi obsegal tudi priredbo skupine FUN, Some Nights. Glasbeni duet je presenetil z odličnim ujemanjem ter močnimi vokalnimi sposobnostmi. Gašper Bivšek, ki je izdal že tretjo knjigo poezije, nas kot pričakovano ni pustil ravnodušnih, prav tako ne Barbara Žvirc.

Sedaj že uveljavljena skupina Nitrox je s publiko delila tri avtorske komade, med njimi tudi Ta čas, ki je trenutno pravi hit. Sledil je odličen nastop Tima Verdineka, ki je s svojimi navdušujočimi igralskimi sposobnosti zrecitiral pesem Kako zebra prečka cesto. Izkazal se je tudi kot glavni pevec skupine Validum, kateri bi brez pomisleka pripisala ogromen potencial ter si jih nedvomno želim še videti na naših ali tujih odrih.

Rusalke so očarale že z izbiro prve pesmi, Lascia ch'io pianga. Prisluhnili smo tudi hip hopu Tomija Dražića in glasbi Ditke Čepin, ki je sedaj že stalna gostja glasbenih odrov. Za konec smo si lahko ogledali še odlomek iz prihajajočega celovečerca Tu se piše življenje, katerega premiera se bo odvila 8.2.2013. Celotni dogodek je odlično povezovala še ena nadarjena Korošica, Andreja Praper. Po prireditvi si je bilo v avli možno ogledati še fotografije Suzane Vrbač ter likovna dela Laure Kumprej.

Vsekakor je bila to ena izmed bolj kul-turno obarvanih sobot na Koroškem ter predstava, ki si jo je bilo vredno ogledati. Ne zgolj zaradi vloženega truda dijakov in študentov, ampak tudi zaradi nadobudnih kul-turoljubcev, entuziastičnih nastopačev, ki so ponovno dokazali, da je Koroška polna talentov. Vse kar lahko rečem je le: bravo Klub Koroških Študentov.

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti