Od 19. do 27. februarja natisni
Prispeval Mitja Gruber   
Sreda, 18 Februar 2009 16:00

Bajtin TV napovednik - Od četrtka (19.2.) do nedelje 27.2Na novih straneh največjega koroškega portala Bajte smo za vas prenovili tudi rubriko Bajtin TV napovednik, v kateri bomo tedensko izpostavili nekaj ogleda vrednih televizijskih filmov/oddaj/dokumentarcev,... Ta teden je napovednik izjemoma daljši (od 19.2. do 27.2), v bodoče pa bomo napovednik dodajali ob petkih in bo vseboval izpostavljene dogodke od sobote do naslednjega petka. Pa veliko užitkov ob gledanju.

Jaz pa tebi mamo (Y tu mamá también, 2001)

Režija: Alfonso Cuarón
Igralci: Diego Luna, Ana Lopez Mercado, Nathan Grienberg

Najstnika Tenoch in Julio preživljata poletje brez punc. Ker skušata šarmirati lepo Luiso se ji zlažeta, da se odpravljata na “road trip” na skrivnostno plažo Boca del Cielo. Luiso ideja navduši in že se dejansko odpravijo na skupno potovanje (romantična komedija).

Četrtek, NET TV ob 20:00h
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0245574/


Vatikan in spolne zlorabe (dokumentarna oddaja)

Režija: /
Igralci: /

Angleška dokumentarna oddaja o postopanju katoliške cerkve ob srečanjih z obtožbami spolnih zlorab mladoletnikov s strani duhovnikov. V prekrivanje spolnih zločinov je posredno vpleten tudi zdajšnji papež Joseph Ratzinger.

Petek, KANAL A ob 00:20h
IMDB:


Ameriški psiho (American Psycho, 2000)

Režija: Mary Harron
Igralci: Christian Bale, Justin Theroux, Jared Leto

Patrick Bateman je mlad, dobro situiran moški, ki dela v očetovem podjetju na Wall streetu. Ponoči, po koncu službe, pa se Bateman prelivi v krutega in hladnokrvnega morilca, ki ubija zaradi sovraštva do celotnega sveta. (grozljivka)

Sobota, TV3 ob 23.30h
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0144084/


Priscilla – kraljica puščave (The Adventures of Priscilla, Queen of the desert, 1994)

Režija: Stephan Elliot
Igralci: Terrence Stamp, Hugo Weaving, Guy Pearce

Dogodovščine transvestitov Ralpha, Ticka in Adama, ki se s svojim avtobusom poimenovanem Priscilla odpravijo na zanimivo avanturo. Film je zaradi odličnih kostumov bil tudi nagrajen z oskarjem za kostumografijo. (glasbena komedija)

Sobota, POP TV ob 23.35h
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0109045/


Silverado (Silverado, 1985)

Režija: Lawrence Kasdan
Igralci: Kevin Kline, Scott Glenn,Kevin Costner

Piše se leto 1880 in četverica kavbojev potuje skupaj v mesto Silverado, kjer spoznajo, da tam vlada podkupljivi šerif. Četverica si želi narediti konec korupciji v mestu za vsako ceno. (vestern)

Nedelja, POP TV ob 13.20h
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0090022/


Knjiga mene briga – Umberto Eco: Zgodovina grdega

Režija: /
Igralci: /

V tokratna temi oddaje Knjiga mene briga bo govora o Ecovi knjigi Zgodovina grdega. Umberto Eco je pri nas zagotovo najbolj znan po romanu Ime rože, z Zgodovino grdega pa je nadgradil svojo Zgodovino lepega. Vsekakor gre pričakovati za, kot ponavadi, razgibano oddajo.

Ponedeljek, TV SLO 2 ob 22:00h
IMDB: /


Bilo je nekoč v Iranu (Once upon a time in Iran, 2007)

Režija: Kevin Sim
Igralci: /

Dokumentarni “road movie” Bilo je nekoč v Iranu govori o posebnem romanju. Destinacija romanja: v samo jedro verovanja iranskega prebivalsta, ki definira njihov pogled na agresorje od zunaj. (dokumentarni road movie)

Torek, TV SLO 2 ob 23:00h

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0978357/


Nogometna liga prvakov, Inter Milan: Manchester United

Režija: /
Igralci: /

Najelitnejše klubsko nogometno tekmovanje liga prvakov se zopet začenja. Sedaj gre končno zares – ostalo je le še 16. najboljših ekip. Tokrat se bosta spopadla dva velikana, italijanski prvak Inter iz Milana bo gostil trenutno najboljšo ekipo na svetu, angleški Manchester United. (nogomet)

Torek, TV 3 ob 20:00h
IMDB: /


Nogometna liga prvakov, Juventus: Chelsea

Režija: /
Igralci: /

Ekipa Juventusa se je po relegaciji v drugo italijansko ligo vrnila ekspresno med najboljše. Danes pa se bo izkazalo ali lahko uspešno konkurirajo, sicer trenutno malce ranjenemu, velikanu Chelsea-ju. (nogomet)

Sreda, TV 3 ob 20:00h
IMDB: /


Življenje drugih (Das leben der anderen, 2006) 

Režija: Florian Henckel von Donnersmarck
Igralci: Martina Gedeck, Ulrich Mühe, Sebastian Koch

Zgodba se dogaja leta 1984, kjer v v vzhodnem Berlinu spremljamo zadnje dneve izrazito represivnega političnega sistema Vzhodne Nemčije. Pred obveščevalno policijo Stasi nihče ni varen. Komisar Wiesler dobi navodilo naj začne prisluškovati znanemu gledališkemu režiserju in njeni ženi. (drama)

Sreda, TV SLO 1 ob 20:05h
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0405094/

Vzpon in padec generala Mladića (nizozemska dokumentarna oddaja)

Režija: /
Igralci: /

Dokumentarna oddaja o srbskemu generalu Ratku Mladiću izpod peresa nizozemskih ustvarjalcev. Vse kar bi želeli vedeti o njem, pa ne veste, imate možnost izvesti sedaj v tej enourni oddaji. (dokumentarna oddaja)

Četrtek, TV SLO 1 ob 21:00h
IMDB: /


Umetnost joka v zboru (Kunsten at graede I kor, 2006)

Režija: Peter Sahionan Fog
Igralci: Jannik Lorenzen, Jasper Asholt, Hanne Hedelund

Enajstletni fantič Allan skuša zaščititi svojo disfunkcionalno, podeželsko družino pred razpadom. Film se dogaja v 70-ih letih, Allanova družina pa je izredno problematična: Henry, njegov oče ima vseskozi samomorilske misli, starejši brat je odšel v mesto, mati pa je že lep čas nazaj obupala nad vsem in sedaj zaupa samo še uspavalnim tabletam. (danska drama)

Petek, TV SLO 2 ob 22.55h
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0495040/