Bajta Kšajtni Ostalo TV napovednik Bajtin TV napovednik (od 13. do 20. marca)

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Leposlovne objave

  • Primož Karnar - Slovenc naj bo!


  • Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmisla - 3.del


  • Nina Retko - O grehu in pokori
  • Katja Martinčič - Č-B ples

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica
Bajtin TV napovednik (od 13. do 20. marca) PDF natisni E-pošta
Prispeval Mitja Gruber   
Petek, 13 Marec 2009 07:00

Bajtin TV napovednik - 13 marec do 20 marec
Pred vami je nov Bajtin TV napovednik, tokrat od tega do naslednjega petka. Roko na srce, ta teden ne prekipeva z dobrimi vsebinami na naših TV postajah, ampak smo vseeno z nekaj muk izbrskali deset biserov, za katere lahko trdimo, da vam ne bo žal, če si jih boste ogledali. Pri predlogu tedna smo dolgo razmišljali, a se potem vendarle odločili za film Zbogom, Lenin!, ki vas bo zagotovo nasmejal in hkrati spomnil na neke druge čase.

 

To ni tvoja domovina  (Romper Stomper, 1992)

Režija: Geoffrey Wright
Igralci: Russel Crowe, Daniel Pollock, Jacqueline McKenzie

Film o nasilnem nacionalnističnem delovanju lokalnih avstralskih skupin, ki se ne morejo sprijazniti, da se v Avstralijo priseljuje mnogo več tujcev - motijo jih predvsem aziati - in se s tem Avstralija spreminja. Vendar se jim aziati postavijo postrani. (akcijska drama)


Petek, TV SLO 2, 23:20
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0105275/


Življenje pod vodo (The Life Aquatic with Steve Zissou, 2004)

Režija: Wes Anderson
Igralci: Bill Murray, Owen Wilson, Cate Blanchett

Zissoujevega prijatelja bi naj med snemanjem ubil pes jaguar, ki seveda ne obstaja. Vseeno pa se Steve Zissou s svojo posadko odloči najti tega "zločinca" in o njem posneti dokumentarni film. Njihova ekspedicija se seveda niti približno ne posreči, se jim bo pa zagotovo posrečilo nasmejati vas. (avanturistična komedija)

Sobota, TV 3 ob 23:40h
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0362270/


28 dni pozneje (28 Days Later, 2002)

Režija: Danny Boyle
Igralci: Cillian Murphy, Naomie Harris, Noah Huntley

Aktivisti za pravice živali v Angliji vdrejo v skrivni raziskovalni labaratorij in iz njega izpustijo živali, kar se kazneje izkaže kot življenjska napaka, saj je med temi živalmi tudi opcija, ki nosi smrtonosen virus, ki vse okužene v kratkem času pahne v stanje ubijalskega besa. Še slabše - virus se prenaša s krvjo. Sploh obstaja še kaj upanja? (znanstveno fantastična grozljivka)

Sobota, POP TV ob 00.15h
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0289043/


Živi! (Naufrages des Andes, 2007)

Režija: Gonzalo Arijon
Igralci: /

Ganljiva in srhljiva dokumentarna serija o Urugvajskemu ragbijskemu moštvu, ki je leta 1972 z letalom strmoglavilo v gorah Andov. Tisti, ki so preživeli, so ostali brez hrane, toplih oblek in stikov z zunanjim svetom. Za potrebe te serije so preživeli prvič javno spregovorili o grozotah (npr. kakšni so občutki ko ješ meso prijatelja), ki so jih morali prestati. (dokumentarna serija v dveh delih)

Nedelja, TV SLO 2 ob 20:00h
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1157720/


Lili in Zverca (Lilo and Stitch, 2002)

Režija: Chris Sanders, Dean Deblois
Igralci(glasovi): Daveigh Chase, Chris Sanders, Tia Carrere

VAnimiran film za otroke govori zgodbo o genetsko ustvarji prikupnemu stvoru, ki je obsojen na ječo pod nadzor svojega zlobnega stvarnika. Vendar Zverci, kakor mu je ime, uspe pobegniti na planet Zemljo, kjer skuša imitirati psa in tako pridobi pozornost in ljubezen Lili. (animirana risanka)

Nedelja, POP TV ob 16:55h
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0275847/


13 pogovorov o eni stvari (Thirteen Conversations About One Thing, 2001)

Režija: Jill Sprecher
Igralci: Matthew McConaughey, Alan Arkin, David Connolly

Mož tridesetih let se odloči, da bo spremenil svoje življenje. Nekateri dogodki oblikujejo, nekateri pa celo spremenijo naše življenje, to je jasno, vendar nas vseeno presenetijo. Film o petih različnih likih, ki tako ali drugače razmišljajo in ukrepajo kako bi bilo, če bi določene poteze v življenju naredili drugačne. (drama)

Ponedeljek, KANAL A ob 00:00h
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0268690/


Slowind, pihalni kvintet

Režija: /
Igralci: /

Koncert mladega pihalnega kvinteta Slowind v zasedbi Aleša Kacjana (flavta), Mateja Šarca (oboa), Jurija Jenka (klarinet), Metoda Tomca (rog) in Paula Colligarisa (fagot) je vsekakor vreden poslušanja, če jih še niste kdaj slišali v živo. (glasba)


Torek, TV SLO 2 ob 19:35h

IMDB: /


Gospod Schmidt (About Schmidt, 2002)

Režija: Alexander Payne
Igralci: Jack Nicholson, Kathy Bates, Hope Davis

Jack Nicholson je gospod Schmidt, ki po 32-letih izgubi svojo službo. Ker pa seveda to še ni dovolj mu umre še žena, za katero kasneje še izve, da ga je varala celo življenje. To je odličen trenutek, da se gospod Schmidt zamisli in nekaj spremeni. Odloči se obiskati dolgo pozabljeno hčerko, ki pa nekako ni preveč vesela njegovega obiska. (komična drama)

Sreda, TV 3 ob 20:55h
IMDB:http://www.imdb.com/title/tt0257360/


Zbogom, Lenin! (Goodbye Lenin!, 2003)

Režija: Wolfgang Becker
Igralci: Daniel Bruhl, Christiane Kerner, Chulpan Khamatova

Alexova mati doživi leta 1989 med sinovimi protesti proti režimu srčni napad in pade v komo. Kasneje, ko se zbudi iz kome, berlinskega zidu ni več, prav tako njena država (Nemška demokratična republika) ne obstaja več. Ker so ji zdravniki predpisali življenje brez kakšnih stresov ali presenečenj, ji Alex skuša prikrivati, da se je vse spremenilo, tako da ji pričara vzdušje in stanje starega režima kar v stanovanju. (komedija/drama)

Četrtek, NET TV ob 20:00h
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0301357/


Jezdeci na dolge steze (The Long Riders, 1980)

Režija: Walter Hill
Igralci: James Keach, David Carradine, Keith Carradine

Malo drugačen tip vesterna, saj se ne vrti vse samo okrog bančnih ropov, ki so sicer prisotni, vendar tudi spremljamo družinsko življenje (kakršno pač je) pripadnikov tolpe in njihovem preživljanju prostega časa. Med drugimi, tolpa, ki jo bomo spremljali je bila zadolžena za smrt legendarnega Jessija Jamesa. (vestern)

Petek, TV SLO 2 ob 23:30h
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0081071/

 

Naključno iz Kšajtnih

Gus Van Sant - Milk (2008)
Rubrika: Film
Sedaj je očitno že zagotovo, da se režiser Gus van Sant s filmom Milk vrača na pota stare slave.  Od leta ...
Recenzija: Shame (2011)
Rubrika: Film
Režija: Steve McQueen Scenarij: Abi Morgan, Steve McQueen Glasba: Harry Escott Igrajo: Michael Fassbender (Brandon), Carey Mulligan (Sissy), James Badge Dale (David), Nicole Beharie...
Milčin kotiček - Veš, poet, svoj dolg? ...Nimaš nič besed!?
Rubrika: Leposlovne objave
Milčin kotiček - Veš, poet svoj dolg? Nimaš nič besed!? Danes je moje razmišljanje bolj pevsko, besedno in nejevoljno! Nič...
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti