Bajta PR' NAS Šport ŽNK Slovenj Gradec vodilni v prvi ligi
ŽNK Slovenj Gradec vodilni v prvi ligi PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajta, Dominik Repas   
Ponedeljek, 24 Oktober 2011 21:25

Ženski nogometni klub, ki že sedmo sezono uspešno deluje v Slovenj Gradcu, je pravkar začel osmo sezono v prvi slovenski ženski nogometni ligi. Po predlanski sezoni, ko je klub dosegel največji uspeh v zgodovini kluba - osvojil je drugo mesto v domačem prvenstvu in pokalnem tekmovanju - je lansko leto doživel padec. Začele so se poškodbe, kartoni in tako je v lanski sezoni dosegel četrto mesto v državnem prvenstvu in iz pokalnega tekmovanja izpadel že v prvem krogu proti ekipi Maribora.

Letos pa so cilji jasni - naslov državnega prvaka -, zato so se poleti okrepili s petimi novimi igralkami, odšla je samo Ptujčanka Martina Potrč, ki je na svojo željo želela igrati doma v rodnem Ptuju. V svoje vrste so zvabili eno najboljših napadalk v slovenski nogometni ligi, Sanjo Malinič (prišla je iz Krke), ki je tudi občasna reprezentantka Srbije. Prišle pa so tudi tri reprezentantke U 19 in sicer vratarka Katarina Puš, Manca Jereb in Barbara Kralj iz Brinja. Zadnja okrepitev je Amanda Ferlež, ki je prej igrala mali nogomet, zdaj pa se želi preizkusiti tudi v igranju velikega nogometa. Te dni pa še je po poškodbi v ekipo vrnila Ana Golob, ki bo spomladi še kako prišla prav v boju za naslov prvaka.

Po sedmih krogih so s petimi zmagami, enim remijem in enim nesrečnim porazom proti Krki v Novem mestu na prvem mestu. Naslednjo tekmo pa igrajo 30.10.2011 na gostovanju v Dornavi.

Lestvica po 7. krogu se nahaja tukaj.

ŽNK Slovenj Gradec
Zgornja vrsta - iz leve proti desni stojijo: Todorović Emina, Čevnik Sonja, Čagran Staša, jereb Manca, Malinić Sanja, Rupreht Marija, Puš Katarina, Golob Natalija (kapetanka), Zupančič Mirko (trener), Kristan Peter (pomočnik trenerja).Spodnja vrsta - iz leve proti desni čepijo: Mirtič Eva, Jevtić Maja, Kralj Barbara, Pušnik Anja, Zupanc, Barbara, Pavlec Urška, Bogolin Adrijana. Manjkata: Ferlež Amanda in Trost Valerija.

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti