Bajta PR' NAS Šport Peca visoko premagala Šoštanj (FOTO)
Peca visoko premagala Šoštanj (FOTO) PDF natisni E-pošta
Prispeval Primož Fajmut   
Torek, 08 November 2011 22:51

Na sobotnem lokalnem derbiju 12. kroga Štajerske nogometne lige je Peca po zelo dobri igri visoko in zasluženo premagala sosednji Šoštanj s 4:1. Tako se je pred zadnjim jesenskim krogom ponovno vrnila v zgornjo polovico lestvice, naslednji vikend pa jih čaka še gostovanje v Slovenj Gradcu.

V toplem jesenskem vremenu in dobro popolnjeni tribuni so Črnjani začeli silovito in že v drugi minuti povedli. Andrej Piko je poslal predložek iz desne strani, na pravem mestu pa se je znašel kapetan Jure Lesjak in z glavo povedel Peco v vodstvo. Tudi nadaljnje minute so minile v znamenju pritiska domačih, ki so imeli še nekaj priložnosti, zgrešila sta Primož Kotnik in Boštjan Oprešnik, na drugi stran se je po prostem strelu Šoštanja moral izkazati tudi vratar Aleš Kreuh.

Peca - Šoštanj

V 32. minuti se je iz oči v oči z nasprotnim vratarjem znašel Željko Marinkovič, njegov strel je končal mimo gola, povrhu pa je v tej akciji skupil še neugodno poškodbo stegenske mišice in namesto njega je vstopil Aljaž Brdnik. Prav v zaključku polčasa je po neverjetni napaki šoštanjske obrambe Peca povedla z 2:0, gol bo verjetno pripisan Denisu Jezeršku, ki je bil zadnji domači igralec, ki se je žoge dotaknil.

Fotografije s tekme najdete tukaj.

Nadaljevanje je prav tako pripadli Peci. V 51. minuti bi lahko Piko po izvrstni samostojni akciji bolje zaključil, a je žogo usmeril prek vrat. Deset minut kasneje pa je ponovno sledila groba napaka gostujoče obrambe, spet pa se je na pravem mestu znašel Jezeršek in zadel za visokih 3:0. Častni gol za Šoštanj je po kotu z glavo dosegel Bulajić, dve minuti pred koncem pa je Luka Račnik po asistenci Lesjaka s svojim prvencem v dresu Pece postavil končnih 4:1.

PECA - Šoštanj 4:1 (2:0)

Peca: Kreuh, Ičanović, Marinkovič (Brdnik 38', Kaker 79'), Oprešnik, Jezeršek, Piko, Pušnik (Lupša 86'), Lesjak, Kotnik (Račnik 72'), Krebs, Plaznik (Tušek 75').
Neizkoriščeni menjavi: Krof, Delalut.
Rumen karton: Pušnik 25'.
Trener: Boštjan Lupša.

Šoštanj: Mušič, Mahmutovič, Koca, Bulaić, Lubej, Gajić (husanovič 73'), Mešić, Mežnar (Gegić 46'), Pavič (Šmon 46'), Muratovič, Ibrahimovič.
Neizkoriščena menjava: Barukčič.
Rumena kartona: Muratovič 18', Mešić 62'.
Trener: Drago Kostanjšek.

Ostali rezultati 12. kroga:


Pesnica - Podvinci 1:1
Pohorje - Šentjur 5:0
Tezno - Boč Poljčane 4:3
Marles hiše - Krško B 3:1
Ormož - Koroške gradnje 4:3
Drava - Šmarje pri Jelšah 1:2

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti