Zaključek Koroškega pokala 2009 natisni
Prispeval Emil Makan, foto: Damjan Kalčič - Kalči   
Sreda, 01 Julij 2009 11:07
V Mislinji se je v soboto zaključila serija sedmih vzponov za Koroški pokal, ko so zjutraj ob 10.uri kolesarji in kolesarke pognali pedala po Mislinjskem jarku do cilja na Komisiji pod Roglo.

Natrpan kolesarski urnik in slabše vreme je verjetno botrovalo temu, da je bila udeležba nekoliko slabša. Pedala je namreč vrtelo nekaj manj, kot sedemdeset kolesarjev.

Začetek zadnje etape Koroškega pokala 2009
Začetek zadnje dirke Koroškega pokala 2009

Zadnji finalni vzpon je najhitreje prekolesaril Iztok Dogša (Ganesha), pred Markom Haložanom (KK Rogla) in prvim korošcem Rokom Kolarjem (Enduro Mulisha).

Skupni zmagovalec pokala, kjer se dva najslabša vzpona odštejeta, je tako postal Iztok Dogša ( Ganesha) pred drugouvrščenim Primožem Lindičem in Rokom Kolarjem (Enduro Musliha).

Med dekleti je z vzponom najhitreje opravila Špela Škrajnar (Ganesha) pred Natalijo Anderluh in avstrijko Roswitho Hense Simenko (Drahteisel MTB Team). Najhitrejša korošica pa je bila Herna Retko, ki je dosegla 4. mesto.

Skupno zmago na Koroškem pokalu je  po pričakovanjih osvojila Špela Škrajnar pred Natalijo Andelruh in Roswitho Hense Simenko.

Zmagovalec v moški konkurenci Iztok Dogša
Absolutni zmagovalec Iztok Dogša je bil tudi tokrat prvi

Po podelitvi priznanj v Mislinji so se kolesarji in kolesarke iz Mislinjske doline preselili do Dravske doline, kjer jih je ob 14.uri na Gortini čakalo splavarjenje po reki Dravi s spremljevalnim programom.

Na trdnih tleh je nato sledila zaključna podelitev priznanj najboljšim v Koroškem pokalu po posameznih kategorijah, ter skupna podelitev najhitrejšim moškim in ženskam.

Zaključila se je še ena uspešna serija rekreativnih kolesarskih vzponov, kjer se je na vseh vzponih udeležilo nekaj več kot 200 različnih udeležencev iz Koroške in ostalih delov Slovenije.

Več rezultatov in slik lahko najdete na strani Koroškega pokala TUKAJ.