Bajta PR' NAS Šport S svojimi fanti v 1A ligo
S svojimi fanti v 1A ligo PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sreda, 30 Julij 2014 12:44

Za Korošci, ki so leta 2011 ustanovili nov klub (pred tem je bil dolga leta RK Prevent), so tri uspešne sezone igranja na slovenskem rokometnem prostoru. Začeli so v najnižji ligi in se s “koroško trmo” preteklo sezono vrnili tja, kjer so dolga leta že igrali. Aleš Levc, legenda kluba in član UE, je vesel tega uspeha: “Veseli smo, da smo zopet člani elitne skupine, kamor tudi spadamo, glede na tradicijo in pomen rokometa v mestu. Slovenj Gradec je bil zmeraj spoštovanja vreden klub v slovenskem rokometu in radi bi, da bo tako tudi v prihodnje. Postali bi radi stabilen prvoligaš s prepozavno rokometno šolo, z valilnico novih talentov oz. reprezentov.”

Vsi vemo, da so v Sloveniji ogromne finančne težav v rokometu ter da si klubi (predvsem manjši) zelo redko privoščijo drage okrepitve. Zato klub, zaenkrat, še ni pripeljali novih okrepitev, so pa izjemno veseli da so v klubu uspeli obdržati glavnega trenerja Sebastjana Soviča. “Seba”, kot ga kličejo prijatelji, o ciljih za novo sezono pravi: “Osebno se z rezultatom ne obremenjujem. Želim si, da se tudi igralci ne bi, saj je edino pomemben njihov nadaljnji individualni razvoj in posledično razvoj ekipe kot celote. Rad bi, da fantje v rokometu uživajo in skušajo na vsaki tekmi pokazati le tisto, kar so v danem trenutku sposobni. Morajo biti ambiciozni in odločni, kajti le tako bodo nadgradili svoj potencial. Večina igralcev iz ekipe še nima prvoligaških izkušenj, kar zna biti velik problem – prišli bodo porazi, ki jih v zadnjih treh letih ni bilo veliko, dosti bo situacij, ki bodo zanje nove, imeli bomo eno najmlajših ekip v ligi in še bi lahko našteval. Čez vse težave bo potrebno iti umirjeno in z veliko mero predrznosti. Vem, lahko je govoriti, a kako bo na igrišču? To bo pokazal čas! Samo zdravje naj nam služi, za ostalo bomo poskrbeli sami.”

Klub sta zapustila slovenski mladinski reprezentant Rok Ovniček, ki se vrača v Gorenje Velenje (bil je posojen), ter levi zunanji Jure Šavc, ki s klubom ni podaljšal pogodbe, V klubu so lahko ponosni na dva mlada igralca, ki uspešno igrata v dresu mladinske reprezentanca na EP v Avstriji. To sta Žan Šol in Vid Levc.  Čeprav je slednji že podpisal pogodbo z RK Gorenje Velenje, bo to sezono, kot posojeni igralec, še odigral še v dresu koroškega kluba.

S kakšnim igralskim kadrom se bodo nekdanjih “ježki” podali v novo sezono? Največjo težavo imajo na položaju desnega zunanjega, saj se se kapetan Klemen Kresnik še ni odločil glede nadaljevanja svoje športne poti, tako da so v iskanju igralca na tem položaju. Želje trenerja Soviča so: “Moja največja želja je bila, da v klubu ostanejo vsi igralci, ki so si elitno ligo izborili, in da priključimo še kakšnega perspektivnega mladeniča na mestu desnega zunanjega. Na tem mestu imamo največ težav, saj se kapetan Klemen Kresnik še ni odločil o nadaljevanju svoje športne poti v našem klubu, mladi up Blaž Orter, ki je še edini levičar v klubu na tem mestu, pa čaka na operacijo križnih vezi in je zanj ta sezona žal že izgubljena. Naš finančni položaj nam ne omogoča zvenečih okrepitev, zato želimo ponuditi možnost prvoligaškega tekmovanja fantu, ki bi v našem klubu prepoznal možnost za svoj nadaljnji razvoj. Zaenkrat ga še nismo našli, a nekaj upanja vendarle še ostaja. Težave se po vrnitvi Roka Ovnička v matično Gorenje pojavljajo tudi na mestu organizatorja igre, saj se je Rok odlično vključil v ekipo. Verzel bomo skušali zakrpati s povratnikom po težki poškodbi in dolgotrajni rehabilitaciji, Mirkom Čivčičem, ter dvema perspektivnima fantoma iz lastne šole Juretom Doberškom in Martinom Vižintinom. Oba sicer odhajata na šolanje, zato še ne vem, v kolikšni meri bosta lahko prisotna na naših treningih.”

S trenerjem Sovičem se strinja tudi Aleš Levc, ki dodaja:“Verjamemo, da imamo dovolj kvalitetnih domačih igralcev, ki bodo pod budnim nadzorom trenerja Soviča v letošnji sezoni dokazali, da se tudi v Slovenj Gradcu igra izvrsten rokomet. Domači gledalci to že vedo, saj nas v velikem številu spremljajo vsako domačo in gostujočo tekmo.”

Ne glede na to, ali bodo nove okrepitve ali, vsako ekipo čakajo težke tekme v tem rokometnem mestu. Dvorana je bila vsa leta, ne glede na to da so igrali tekme v nižji ligi, velikokrat polna. In sedaj, ko jih čakajo tekme z Celjem, Mariborom, Trebnje, Gorenjem, ne dvomimo, da ne bo pokala po šivih. In prav s slednjimi jih čaka, že takoj na začetku prvenstva, 6. septembra prva tekma. Obenem pa v klubu slavijo tudi 60. let rokometa v Slovenj Gradcu.

Igralski kader za sezono 2014/15:

Vratarji: Kašnik, Ošlovnik, Soldo, Humek

Levo krilo: Poklič, Kobold

Levi zunanji: Levc, Šol
Srednji zunanji: Čivčič, Doberšek, Vižintin, Podstenšek
Desni zunanji: Orter

Desno krilo: Voršič, Štumpfl

Krožni napadalec: Zbičajnik, Plešej, Krevs

Trener: Sebastjan Sovič

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti